fbpx

Uspješna sezona za fudbalere Borca iz Tabaka

2 min. za čitanje

U subotu 27.05.2017 god.održan je finalni susret fudbalskog Kupa BiH za područje Općine Lukavac u kojem su se sastali stari rivali, inače vrlo često spominjani, Rudar iz Zagorja i Borac iz Tabaka.  Utakmica je odigrana na stadionu Mladosti iz Puračića, završena je rezultatom 2:2 nakon vodstva Rudara izjednačujućim golom Borca postignutim u zadnjoj minuti sudijskog nastavka. U penalima više sreće imali su igrači Borca te pobijedili ukupnim rezultatom 6:4.

Ova godina za klub iz Tabaka je bila vrlo uspješna budući da je najvjerovatnije ostvaren plasman u viši rang takmičenja (Druga kantonalna liga) a u konačnici, osvojen je i pehar.

Naglašavamo da su takav uspjeh postigli vrlo mladi igrači u ekipi sastavljenoj od domicilnih tabačana, zatim djece iz Podrinja koja su se sa roditeljima nastanila u Tabacima (Muki kapiten i najbolji igrač) uz doprinos još nekoliko starijih igrača  iz Poljica i Lukavca  koji su pristali igrati za ovaj klub.

Posebno je važno naglasiti da su svi spomenuti uspjesi ostvareni bez igračkih i navijačkih incidenata, bez crvenih kartona ili naganjanja sudaca, bez ijednog prekinutog meča i sa apsolutnim poštovanjem prema svim protivnicima koji su došli kao gosti u Tabake.

Upravo prednji razlozi uslovili su povrat publika na stadion Krčevina i zainteresovanost starog rukovodstva i donatora  jer su u ovoj ekipi prepoznali one sportske elemente koji zaslužuju pažnju i pomoć.

U ovom tekstu nismo spominjali imena igrača i rukovodstva ali ćemo put ovog sportskog kluba pratiti u narednoj fudbalskoj sezoni i redovno izvještavati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments