fbpx

Svatovac živi za tih 180 minuta godišnje: “U Bosni je komšija najveći rival”

2 min. za čitanje

Ekipa Svatovca iz Poljica zauzima drugo mjesto nakon prvog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH – Sjever i neće odustati od prve pozicije.

Trenutno Svatovac ima četiri boda manje od vodeće Budućnost iz Banovića, ali uradit će sve da se do kraja žestoko bori za prvo mjesto i možda plasman u viši rang, što bi bio ogroman uspjeh za ovo malo mjesto iz Lukavca.

I pitanje je da li bi sada mijenjali u Poljicu trijumf nad Prokosovićima (3:1 u gostima, op.a) za eventualnu jesenju titulu. Hmm, većina bi ih sigurno rekla – ne. Pobjeda nad komšijama je ipak nešto posebno.

Vedran Hurtić je ove sezone bio privremeno rješenje na klupi Svatovca, pa je sjedio na klupi ovog tima zadnjih nekoliko kola, uostalom i u pobjedi nad ljutim rivalom Prokosovićima.

Naravno da nam je pobjeda u Prokosovićima najdraža u sezoni, kako za navijače, tako i za članove uprave, trenere i igrače. Te utakmice su više od fudbala“, kaže za SportSport.ba Hurtić, pa nastavlja:

Što se tiče rivaliteta sa Prokosovićima, kod nas u Bosni je uvijek komšija najveći rival, pa tako je i u ovom slučaju. Sve su to prijatelji i radne kolege, ali kada je utakmica u pitanju, onda se sve zaboravlja u tih 90 minuta“.

Može li Svatovac završiti prvi u jakoj konkurenciji?

Poznavajući sportskog direktora Mosorovića, on će učiniti sve da Svatovac bude prvi na tabeli. Svatovac igrački sigurno ima najkvalitetniju ekipu u ligi. Tu su Nukić, Nurić, Aljukić, Mehić, Hrbat, Demirović… Imamo zaista dobar tim, neki imaju iskustva igranja utakmica u Prvoj ligi FBiH. Mlađi momci Memić, Begić i Čehajić također su se sjajno uklopili u sve to. Trener Imamović, kojeg privremeno mijenjam, sjajno je to sve uklopio, predan je svom poslu, baš kao i sportski direktor Mosorović. Smatram da je Svatovac morao imati bar još 6-7 bodova u ovom trenutku više, barem po prikazanim igrama tokom prvog dijela sezone“, zaključio je Hurtić.

(sportsport.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments