fbpx

Šabić novo ime u Radničkom

1 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Fudbalski klub Radnički, je već nekoliko dana u “pogonu”. U toku su pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, a samim tim se polako rješava i igračka križaljka. Nekolicina igrača je na probi, te će se u toku priprema pokušati nametnuti šefu struke.

Nakon što je na posudbu iz Mladosti (Doboj-Kakanj) stigao Lazar Kalajanović, danas je FK Radnički dobio još jedno novo ime. Naime, odlaskom Brezičanina u redove sarajevske Bosna Seme, mjesto prvog čuvara mreže ostalo je upražnjeno.

Iskusni Elbis Šabić (34) doskorašnji golman FK Goražde, zvanično je nova “jedinica” Radničkog. Šabić je golman sa već stečenim prvoligaškim iskustvom ( Bosna Visoko, Iskra Bugojno, Bratstvo Gračanica, Rudar Kakanj, Mladost Doboj-Kakanj) i sigurni smo da će odlično komandovati odbranom našeg kluba u borbi za opstanak.

Danas FK Radnički u Etno selu “Stanišići” igra svoju prvu pripremnu utakmicu, a protivnik je “Podrinje” iz Janje. Svakako dobra prilika da šef struke stekne uvid u kvalitet kojim raspolaže za naredne borbe. Iz izvora bliskih klubu saznajemo da se u narednim danima očekuje još nekoliko provjerenih imena.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments