fbpx

Radnički poveo pa izgubio od Bosne

2 min. za čitanje

Danas je u okviru 9. kola 1. Lige FBiH FK Radnički na Jošiku dočekao visočku Bosnu.

Iako su gosti bili blagi favoriti, u Lukavcu su se kako igrači tako i navijači nadali još jednom iznenađenju, ali ovaj put do toga nije došlo.

Prvo poluvrijeme donosi dosta dobar fudbal i šanse s obje strane. Trebalo je vremena igračima Radničkog da uspostave dominaciju na terenu i svoju igru. Prvu veliku šansu su imali gosti, Džafić šutira, ali Brezičanin spašava.

Nakon toga slijede napadi Radničkog. Poslije nekoliko pokušaja, u 40. minuti nakon maestralno izvedenog slobodnog udarca strijelac gola za 1:0 bio je M. Salihović.

Bio je to njegov 6. pogodak u ligi ove sezone, te se tako učvrstio na 2. mjestu tabele najboljih strijelaca lige i približio vodećem Jusufbašiću. Na odmor se otišlo sa vodstvom Radničkog.

U drugom poluvremenu slijedi ofanziva gostiju, u 70. minuti Čiva pogađa glavom za 1:1, a 5 minuta kasnije rezervista Čehajić za vodstvo visočana od 1:2. Posljednjih 15 minuta izabranici Irfana Džindića su sve karte bacili u napad, ali uzalud. Konačan rezultat utakmice je FK Radnički – FK Bosna 1:2. Narednu utakmicu ekipa Radničkog igra u Gradačcu protiv domaćina NK Zvijezda.

Utakmica je na rasporedu 08.10.2016. godine na Gradskom Stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments