fbpx

Prokosovići goste ispratili sa 14, Mladost Puračić sa 12 golova

3 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Danas je odigrano 12.kolo 2.lige Federacije BiH grupa Sjever, a naši klubovi su boli uvjerljivi na domaćem terenu. U Prokosovićima su domaćini očekivano razbili Posavinu 108 sa vjerovali ili ne 14:0, te su ovom pobjedom učvrtili svoje mjesto na sredini tabele sa 18 osvojenih bodova. U Poljicu je Svatovac takođe bio siguran savladavši Dizdarušu iz Brčkog sa 4:0. Strijelci za domaće bili su Murgić, Junuzović, Mehanović i Hodžić. Poljičanima je ovo šesta ovosezonska pobjeda, dovoljna za 6.poziciju i 20 osvojenih bodova.

Kantonalni prvoligaši su takođe bili izuzetno uspješni na domaćem terenu, pa je tako DSK u Deveteku, minimalno savladao Čelić (1:0) , dok je Željezničar u Dobošnici sa 2:1 savladao lidera prvenstva, ekipu Seone iz Srebrenika. Zanimljivo je bilo u Puračiću, gdje je domaća Mladost sa 12 golova ispratila Radnik iz Lipnice. Željezničar je tako nakon ovog kola pobjegao iz one ispadanja,dok se Mladost učvrstila na sredini tabele. DSK je pobjedom ostao u vrhu sa 21 osvojenim bodom i 3. pozicijom.

U 2.ligi TK grupa Zapad bilo je nešto manje zanimljivo. Vrijedi svakako izdvojiti prekid u Orahovici, gdje su se sastali Orahovica 77 i Sloga iz Bikodža. Gosti su prekinuli susret kod rezultata 1:0 za domaće. U Bokavićima je BSK prosuo važne bodove u borbi za opstanak , rezultatom 2:2 remizirali su sa ekipom Bukovika iz Gornjeg Srebrenika. Turija je sa 2:1 savladala Škahovicu, dok je u općinskom derbiju na domaćem terenu Mramor bio bolji od Poleta rezultatom 4:1 . Jedinstvo je teškom pobjedom nad Mladosti iz Doborovaca (3:2) potvrdilo solidno 4.poziciju. Mladost iz Gnojnice je gostujućim porazom u Pribavi (3:0) pala na 8.poziciju

Lidersku poziciju u 3.ligi TK grupa Zapad potrvrdio je NK Rudar Lukavac Mjesto današnjom pobjedom nad Špionicom, rezultatom 3:1. Bila je to njihova 4. pobjeda u isto toliko odigranih susreta. U istom rangu općinski derbi odigrali su Bistarac i Modrac, a gosti su upisali sigurnu pobjedu od 0:4, te je tako Bistarac ostao prikovan za samo dno prvenstvene tabele.

Hvala velikom broju naših čitatelja koji su nas kontaktirali putem Vibera i Facebooka sa fotografijama i izvještajima sa utakmica. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments