fbpx

Pravi čovjek na pravom mjestu: Adnan Šubić spasio život igraču Lokomotive!

2 min. za čitanje

Radnički iz Lukavca jučer je upisao poraz u okviru 5. kola Druge lige Sjever. Bodove sa Jošika odnijela je Lokomotiva iz Miričine koja je slavila 2:1 uz dva pogotka Eldina Musića.

Sjajni Musić koji zaslužuje sve pohvale za jučerašnju partiju ipak nije junak meča. Junak dolazi iz redova domaćih, a radi se o kapitenu Radničkog Adnanu Šubića koji je oduševio javnost reakcijom koja će se dugo prepričavati.

Naime, nakon jednog od udaraca na gol domaće ekipe gostujući defanzivac Mustafa Mustafić ostao je ležati bespomoćno i bez svijesti.

Šubić, inače zaposlenik Doma zdravlja u Lukavcu, reagovao je na najbolji mogući način i vjerovatno spriječio tragediju. Dan poslije utakmice govorio je za SportSport.ba. Sebe ne želi proglašavati junakom, kaže da je uradio ono što radi već deset godina.

“Nakon udarca prema golu jedan gostujući grač je pokušao glavom da izblokira isti i pao je na zemlju te izgubio svijest. Nastala je panika, a većina igrača zna da ja radim u hitnoj službi u Lukavcu. Odmah su me zvali i uradio sam ono što radim već deset godina. Spašavam ljudima živote zajedno sa svojim kolegama”, priča Šubić.

Stručno znanje mu je puno pomoglo.

“Svi još uvijek koriste taj izraz “vađenje jezika”, ali to je zastarjeli izraz. Još uvijek se koristi. Stručni naziv je zabacivanje glave uznazad da bi se spriječilo eventualno zatvaranje dišnih puteva”, dodao je kapiten Lukavčana.

Radnički je poražen, ali Šubić je sretan što je gostujući igrač prošao bez posljednica, što pokazuje da se radi o velikom čovjeku i sportisti.

“Najbitnije od svega je da je igrač brzo došao sebi, te da nije bilo nikakvih težih posljedica”, jasan je naš sagovornik.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast Subicu

Bil vi objavili rezultat utakmice da se ovo nije desilo i zar utakmica nije bila “prekuce” 😀

Bravo…cestitam. Zivot je najvazniji i ostati covjek.

Svaka cast Suba. Veliki si ti covjek i na terenu i van njega. Zasluzujes ti mnogo vise od pohvala. Bitan je tvoj odnos prema covjeku kao covjeku i to je ono sto krasi tvoju velicinu. Veliko hvala ljudino.