fbpx

Poznat sastav Upravnog odbora FK Radnički

2 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Današnja sjednica novoizabrane Skupštine FK Radnički, ili bar njena druga epizoda, počela je minutom šutnje povodom obilježavanja 6. godišnjice od smrti tragično preminulog, dugogodišnjeg člana FK Radnički, Selmina Halilovića Mineta.

Za razliku od navedenog uvoda u sjednicu, njen ostatak bio je poprilično buran, a samo vođenje Skupštine, nakon razrješenja starog saziva, preuzeo je najstariji član Enver Omerdić. Na današnjoj Skupštini bilo je prisutno 18 od ukupno 21 delegata, a vrijedi napomenuti da su 3 koja nedostaju bila opravdano odsutna.

Niz jednoglasnih odluka, koji je pokazao da sva prisutna “lica” žele bolje voljenom klubu započeo je razrješenjem “starog” saziva Skupštine i Upravnog odbora. Jednoglasno je izabran i sastav Nadzornog odbora koji čine Sadik Imamović, Emir Karić i Neven Redžić. Nadzorni odbor je dobio “zadatak” da se u što kraćem roku sastane kako bi bio izabran predsjednik NO.

Jedna od jako bitnih stavki bilo je i razrješenje pravnih potpisnika, odnosno predstavnika FK Radnički, kako bi postojeća Skupština na taj način bila legitimna. Jednoglasno je usvojeno i predsjedništvo koje sašinjavaju Kenan Omerdić – predsjednik, Josip Božić i Samir Suljić kao potpredsjednici. Ovaj saziv je poveo Skupštinu sve do jednoglasnog usvajanja izmjena i dopuna Statuta FK Radnički.

Najviše bure i rasprave došlo je prilikom izbora i prijedloga za članove Upravnog odbora, ali su svi prisutni ipak uz razumijevanje svih strana prihvatili i jednoglasno izglasa slijedećih 7 članova UO:

  1. Hidić Omer
  2. Nurkić Amir
  3. Omerdić Enver
  4. Burgić Nijaz
  5. Biković Rijad
  6. Karić Alija
  7. Čolić Mirza

Važno je naglasiti da je izmjenama Statuta odlučeno da Upravni odbor može brojati od 7 do 11 članova, a za 4 upražnjena mjesta će u narednim danima biti obavljeni razgovori sa istaknutim privrednicima sa područja Općine Lukavac.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovdje ima svega osim żelje da se pomogne klubu.
Sama činjenica da je vođena burna rasprava na samom početku može biti dokaz da se žele “utrpati” neki koji će lične interese stavljati ispred interesa kluba, a da ne govorimo o sukobu interesa u slučaju postavljenih članova UO i drugih organa kluba.
Ispadanje iz lige i moguće uništenje kluba je veoma izvijesno sa izabranim pojedincima ovog sastava.
Djeco, budite pametni i otvorite “četvere oči”!

Nacelnik Delic je obecao da ce radnicki igrati kantonalnu ligu cuvajte se momci lafinas je to koji ima namjeru ovu nasu svetinju radnicki poslati u nizu ligu nek on salje slobodu a radnicki ostavi nama pravim lukavcanima cije srce kuca za radnicki

Ko su ovi omladinci? Kahvadzije i kockari. Ma daj.

Da nije zalosno, bilo bi smijesno.Ali je situacija preozbiljna da bi pravili komediju.

Rijad Biković?
Doviđenja Radnički vidimo se u u Međuopćinskoj Ligi sa Kruševicom,Milinim Selom,Rašljevom,Gornjom Obodnicom….