Najutjecajniji medij na općini Lukavac

Održana prozivka FK Radnički, cilj povratak u Prvu ligu

8 5.759

Danas je u službenim prostorijama FK Radnički na stadionu Jošik, održana prozivka fudbalera, te su na taj način i zvanično počele pripreme za predstojeću sezonu. Prozivci se odazvalo 27 fudbalera, među kojima je i nekoliko juniora koji će u ovom pripremnom periodu tražiti svoje mjesto u seniorskom sastavu.

Prisutnima se obratio predsjednik kluba Bajro Baćić, koji je u uvodnom govoru poželio dobrodošlicu svim igračima i izrazio zadovoljstvo brojem prisutnih. Današnja prozivka svakako je bila i prilika da se po prvi put zvanično predstavi novi stručni štab na čelu sa Ibrahimom Crnkićem. U narednom će periodu sa šefom stručnog štaba sarađivati proslavljena imena iz zlatnog doba lukavačkog fudbala, Samir Šabanović kao trener golmana i Elvir Alić kao pomoćni trener.

Puno je novosti u timu sa Jošika, a svakako da sve navijače i ljubitelje fudbala posebno raduje povratak Redžića, Šubića, Jaranovića, kao i angažovanje provjerenih imena sa područja naše općine poput Mehića, Mehanovića i Murselovića. Šef struke Crnkić, svojim je prvotimcima predstavio plan priprema te iskoristio priliku da jasno istakne cilj i ambicije kluba u narednoj sezoni: Povratak u Prvu ligu FBiH!