fbpx

NK Prokosović: Počinju pripreme za proljeće

2 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Nakon što su u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva, pogotkom Memića, savladali lidera drugoligaškog takmičenja ekipu Bosne (Mionica), igrači i stručni štab NK Prokosović otišli su na zasluženi odmor. Druga pozicija na prvenstvenoj tabeli i 25 osvojenih bodova, svakako su stanje koje se mora primijetiti i zaslužuje pohvalu.

Godinama se u fudbalskim krugovima na području općine Lukavac, sa velikim respektom govori o ovom nogometnom klubu. Jasno uređena klubska politika vođena prvim čovjekom kluba Enesom Memićem, uslovi za rad, te iz sezone u sezonu sve jači igrački kadar, svakako su činjenice za koje se čelnicima ovog kluba mora odati priznanje. U petnaest odigranih susreta jeseni, NK Prokosović je u svoju korist riješio 7, uz 4 remija te isto toliko poraza. Crno-bijeli su druga najefikasnija ekipa ovosezonskog takmičenja, sa postignut 36 golova.

U nedostatku ambicija koje bi za rezultat imale plasman u viši rang, te samim tim i takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH, NK Prokosović bez bilo kakvog opterećenja ulazi u proljetni dio šampionata. Opstanak je odavno obezbijeđen, a afirmacija i pružanje prilike mladim igračima su sigurno ono što ćemo gledati u narednih 15 susreta. Iz izvora bliskih klubu saznajemo da se u narednom periodu igrački kadar ojačati nekim novim licima, koja će pokušati dodatno unaprijediti igru i razultat, te zadržati sami vrh tabele. Više informacija će svakako biti dostupno nakon prozivke.

Crno-bijela prozivka i početak priprema zakazani su za nedjelju 05.02.2017. godine

sa početkom u 12:00 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments