NAJAVA: Danas susreti 2.kola KUP-a FBiH, Svatovac domaćin Rudaru iz Kaknja

2 1.251

Nakon što je 30.08. u prostorijama Hotela Sunce u Vogošći, održan žrijeb 2.kola KUP-a Federacije Bosne i Hercegovine, danas će biti i odigrani susreti ove runde takmičenja. Najzanimljiviji par za nas je svakako duel koji će biti odigran na stadionu “Krušici” u Poljicu, gdje će domaći svatovac dočekati goste iz Kaknja, ekipu Rudara.

Ekipa Rudara je u ovoj rundi svakako atraktivan protivnik, za šta je potvrda i velika zainteresovanost za ovim duelom. Kakanjski Rudar je trenutno trećeplasirana ekipa Prve lige FBiH i po igrama koje su pokazali u prvih 5 kola jasno je da su jedan od kandidata za promociju u Premijer ligu BiH. Šef stučnog štaba, Elvedin Beganović u dosadašnjem dijelu prvenstva upisao je tri pobjede, uz jedan remi u zadnjem kolu (Bosna Visoko).

Svatovac u ovaj duel ulazi nakon prošlosedmičnog poraza u Prokosovićima, gdje su od istoimene ekipe poraženi rezultatom 1:0. Za komentar o današnjem duelu pitali smo šefa stručnog štaba ekipe iz Poljica, Vedrana Hurtića, koji kaže: “Prošlosedmični poraz u derbiju je iza nas, ali ono što nas ohrabruje i posebno raduje je dobra igra iz tog susreta. Ekipu Rudara poštujemo, ali vrlo dobro znamo šta nama znači ova utakmica i iz tog razloga ćemo sigurno dati maksimum svojih mogućnosti, kako bi na kraju slavili. Pozvao bih sve naše navijače da nam daju podršku, a mi ćemo na terenu pokazati koliko možemo.”

Susret se igra na stadionu “Krušici” u Poljicu, sa početkom od 16:30. Sudijska trojka dolazi iz Goražda, a glavni sudac susreta je Ernis Džemidžić, dok su njegovi pomoćnici Mirza Čehaja i Hadžavdić Admir.

Leave a Reply

2 komentara za članak "NAJAVA: Danas susreti 2.kola KUP-a FBiH, Svatovac domaćin Rudaru iz Kaknja"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Mujaga
Gost
Mujaga

Samo da se zna da je Svatovac u Kupu BiH 🙂