fbpx

Muminović: Idemo po pobjedu, mi vjerujemo u sebe!

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Nakon što je FK Radnički deklasiran u Travniku, u srijedu 26.10. od 13:30h slijedi revanš susret 1/8 finala Kupa BiH protiv FK Bosna Sema. Sarajlije su još u prvoj utakmici pobjedom od 6:0 obezbijedili plasman među 8 najboljih ekipa u BiH, a u uzvratu će lukavački plavo-bijeli pokušati smanjiti prednost Bosne, te vratiti samopouzdanje pred bitnu domaću utakmicu sa Jedinstvom.

Oba tima nakon prvenstvenih poraza okreću se Kup takmičenju, dok je ekipa Emira Alihdožića u mnogo povoljnijoj situaciji. Plasman u 1/4 finala Kupa BiH biće historijski uspjeh za ovaj tim koji je osnovan 2014. godine! S druge strane FK Radnički je doživio pad forme i trenutno se nalaze na 14. poziciji sa 13 osvojenih bodova. Naredna utakmica protiv uvijek neugodnog bihaćkog Jedinstva biće dobra prilika da se naš klub uzdigne i vrati samopouzdanje.

Izjavu povodom uzvratne utakmice Kupa BiH za naš portal dao je sjajni mladi napadač Radničkog Belmin Muminović: “Svima nam je krivo zbog visokog poraza, ali atmosfera je odlična i mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo pa tako i sutra. Lopta je okrugla, sve se može desiti, ali mi vjerujemo u sebe i idemo na pobjedu i da prekinemo ovaj niz od par izgubljenih utakmica. Sutra smo svi u opticaju za utakmicu osim Mahovkića.”

Glavni arbitar susreta će biti Bilbija Luka (Banja Luka), a njegovi pomoćnici Udovičić Sreten, te Radaković Igor (obojica Prijedor). Ulogu četvrtog sudije ima Gigović Miloš (Gradiška), delegata Brkić Miloš (Gradiška), a posmatrača suđenja Šukurma Nenad (Šamac).

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments