fbpx

MNK Lukavac: Pobjeda za kraj prvog dijela sezone

2 min. za čitanje

MNK Lukavac ovog vikenda utakmicom 7.jola završio je prvi dio premijerne sezone u Prvoj Futsal ligi BiH. U Lukavcu je gostovala ekipa Futsal Kluba Bašigovci, te su lukavčani na kraju ubilježili tešku, ali zasluženu pobjedu od 3:2.

Već u 3 min. domaći suuspjeli probiti bedem gostiju i iz veoma lijepe akcije poveli sa 1:0. Strijelac je bio Hasanović.

U nastavku igre lukavčani su čuvali rezultat, te priliku tražili isključivo iz kontra napada. Jedan takav napad rezultirao je kaznenim udarcem nad Kasumovićem. Siguran realizator za 2:0 bio je Bektić, a igrala se 17 min. susreta.

Do kraja poluvremena jedino vrijedno pomenena je po jedan crveni karton na obje strane. Naime u 19 min. susreta zbog međusbnog naguravanja, Kasumović kod domaćih i Hasanović kod gostiju ranije su morali pod tuš. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu od 2:0 za domaće.

U nastavku meča, mnogo bolja igra gostujuće ekipe, koja prvo sjajnim pogotkom Hrnjića u 23 min. smanjuje na 2:1, a u 27 min. dobra akcija gostiju krunisana je golom Hodžića za 2:2.

Ipak u 30 min. jučer sjajni Hasanović iz skoro nemoguće situacije postiže pogodak za 3:2 i erupciju oduševljenja domaćih igrača i navijača.

Izabranici Edina Muratovića na kraju su zauzeli odlično drugom mjestu na tabeli, sa dvanaest osvojenih bodova.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments