fbpx

Međunarodni Respect kup: Radnički prvak U9 kategorije! Maid Sinanović najbolji igrač turnira! (FOTO)

1 min. za čitanje

Jučer je u organizaciji Škole fudbala Respect u 12:00 sati  otvoren 9. po redu Respect kup koji okuplja dječake i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, a ove godine pridružila se i ekipa iz Loznice.  Kup se održava pod sloganom “Budi i ti RESPECT”.

Prvog dana nastupale su selekcije sa fudbalerima uzrasta 2006., 2008. i 2010., dok su danas igrali dječaci i djevojčice rođene  2007. i 2009.godine. U konkurenciji od oko 600 dječaka i djevojčica, našle su se i omladinske selekcije FK Radnički Lukavac.

U kategoriji godišta 2010. lukavački omladinici osvojili su odlično treće mjesto, posebno kada se uzme u obzir aka konkurencija koju su predvodili sarajevski Olimpik i dobojska Sloga. U kategoriji godišta 2008. mališani iz FK Radnički su ponovo osvojili treću poziciju, te potrvdili dobar rad omladinske škole.

Drugi dan takmičarskog programa Radničkom je donio i najsjajnije odličje, u kategoriji dječaka do 9 godina. Sa 6 pobjeda i 23 postignuta pogotka plavo bijeli pjetlići su potvrdili osvajanje prestižnog Respect kupa u Kalesiji. Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Zvornika, a treće Loznica (Srbija).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Maid Sinanović iz FK Radnički Lukavac.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ponos grada !!