fbpx

Kuduzović pušten na kućno liječenje

2 min. za čitanje

Kuduzovic-681x648Elmir Kuduzović, fudbaler Radničkog iz Lukavca, koji je u svojoj karijeri nosio dresove Željezničara, Čelika i Slobode,pušten je na kućno liječenje sa Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli nakon što je u petak, 18. Decembra oko ponoći dobio udarac nožem u predjelu grudnog koša.

Kako saznajemo, Kuduzoviću predstoji vrijeme oporavka a nije upitan povratak na teren. Podsjećamo, napad se dogodio na platou ispred ugostiteljskog objekta u ulici Branilaca Bosne, gdje su se, kako su nam rekli u MUP-u TK, sukobili Kuduzović i mladić inicijala J. K. iz Devetaka. Napadu na fudbalera, kako pričaju očevici, prethodilo je neprimjereno ponašanje trojice mladića, koji su počeli praviti probleme u ugostiteljskom objektu “Papilon”. Osoblje lokala zamolilo ih je da izađu napolje, a oni su potom polupali stakla na parkiranom automobilu jer su mislili da je vozilo vlasništvo vlasnika ugostiteljskog objekta. Međutim, njihov pohod nije okončan na tome.

Krenuli su ka obližnjem kafiću “Hollywood”, gdje su, također, narušavali javni red i mir. Tada je Kuduzović pokušao smiriti situaciju, ali je uboden nožem u grudni koš. Dvatesetosmogodišnji J.K. iz Devetaka iste noći je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada nakon čega je uz saglasnost kantonalnog tužioca pušten na slobodu. Protiv istog će nakon završene kriminalističke obrade biti podnešen izvještaj tužilaštvu o izvršenom krivičnom djelu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments