fbpx

Ispravan put za izlazak iz krize

3 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Nakon što se spustila zavjesa na jesenji dio šampionata 1.lige FBiH, malo tko je očekivao pomake, posebno organizacione. 14 pozicija na prvenstvenoj tabeli, status konkurenta za ispadanje, te veliki broj infrastukturnih problema, za rezultat su dali tek desetine gledalaca na tribinama, nezadovoljnih.

15388668_809959065811938_806055772_o
                   teren prije akcije uređenja

Ipak, nakon što je uslijedila prvenstvena pauza na scenu su stupili oni, kojima je FK Radnički, više od kluba, više od ljubavi, pa i od samog života. Naime, grupa entuzijasta, zaljubljenika u ovaj klub, uz pomoć navijača koji su neizostavan dio ove priče, pokrenula je akciju koja ima za cilj stvaranje boljih uslova za rad i trening u krugu kompleksa stadiona Jošik. Svjedoci smo bili stanja terena, na kojima su lukavački dječaci nastupali tokom ove jeseni.

15398861_809958939145284_1852454360_o
                              teren u toku akcije

Pomenutom akcijom obezbijeđena su sredstva, i sav potreban materijal, kako bi se odgovarajućim tretmanima stanje terena dovelo do prihvatljivog kvaliteta, i zadovoljavajućeg izgleda, dostojnog imena, historije i važnosti FK Radnički. Važno za napomenuti je i to, da su sredstva za sanaciju terena te službenih prostorija obezbijeđena, od navijača, običnih građana, privatnika.

Svakako vrijedno pažnje, je i to, da sve radove izvode oni koji istinski vole ovaj klub, i koji zapostavljajući svoje obaveze, potpuno besplatno, svoje vrijeme i snagu stavljaju na raspolaganje voljenom klubu. Nakon niza trzavica, opširne problematike, i skoro bezizlazne situacije, ovo je svakako dokaz da Radnički, još uvijek živi, znači, opstaje.
15387460_809958899145288_2069284799_o

Uporedo sa rješavanjem ovakvih problema, neizbježno je i rješavanje orgnizaciono-pravne problematike, koja je u ovom trenutku stavljena u prvi plan. Iz izvora bliskog klubu saznajemo, da je u toku priprema nove Skupštine, na kojoj će biti i predstavljen izmijenjeni model statuta, a koja bi u što skorijem vremenu trebala biti i održana. Svoju bezrezervnu podršku, svojom jučerašnjom posjetom istakao je i novoizabrani općinski načelnik, koji je tu priliku iskoristio kako bi i sam ponudio pomoć pri rješavanju ključnih problema, i uspostavljanju transparentnog i ispravnog poslovanja kluba.

15409826_809958915811953_2024799928_o

Obzirom da je naš portal direkto uključen u akciju ozdravljenja FK Radnički, ovom prilikom pozivamo sve navijače, građane, kao i privredne subjekte, da u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu u pomenutim akcijama i na taj način učestvuju u prvim koracima ka izlasku iz krize. Dokažimo da Radnički nije samo klub, Radnički je Lukavac!

 

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo otjerati citavu upravu pa sve ispocetka. Nova uprava I nova skupstina a ove koji su sada oko voljenog kluba ni da pridju blizu sve treba otjerati.Svi koji su bili u skupstini ranije vise nemogu ni da pridju jer vidi se sta su uradili sa klubom.
Ovaj teren pod hitno se mora sanirati i ovo sto se sada radi nece pomoci treba dovesti profesionalce da srede teren ovo sada izgleda kao pasnjak a ne teren. Treba srediti i pomocni teren postaviti plasticnu travu da se jednom za svagda sredi da djeca mogu da treniraju u normalnim uvjetima a ne da lome noge na pomocnom terenu.
Sve se moze samo ako se hoce postoje ljudi koji su spremni sve da urade za klub a ne da tu budu samo radi svoje koristi.
Opstina je glavni finansijer pa tako opstina treba I da upravlja sa klubom I da sredi stanje. Opstina treba da nalozi komunalnom preduzecu da sredi terene I da preuzme odrzavanje istih I da skrese troskove. Isto tako opstina treba da nalozi domu zdravlja da besplatno ustupi svoje usluge Radnickom a ne kao do sada da se sve naplacuje od kluba.

Radnicki u srcu…mani se tastature i pomozi ljudima koji su poceli ovu akciju,kupi kantu jupola,gnojiva…a ne tu sta ko treba pametovanja svakom preko glave,cuj plasticna trava hahah nemaju ves masine u klubu on olasticnu travu hoce,mislim lijepo si ti to reko sve al ima neki red neki prioriteti i to sve u skladu sa mogucnostima i solventnosti.pozz za ljubitelje prave FK Radnicki i ova akcija je dokaz ljudima koji hoce ili su pokusali unistit klub da nece moci to uraditi dok je iskrene ljubavi prema klubu.

OPCINSKI DERBI:
FK RADNICKI(MZ LUKAVAC)-MLADOST PURACIC(MZ PURACIC).