fbpx

Iskusni futsaler Edin Muratović preuzeo kormilo MNK Lukavac

3 min. za čitanje

Futsaleri MNK Lukavac započeli su trenažni proces prošle sedmice, a Upravni odbor imenovao je šefa stručnoga štaba koji će predvoditi lukavačke futsalere u debitantskoj sezoni.

Iskusni futsaler Edin Muratović, dugogodišnji kapiten MNK Bosna-Kompred, preuzeo je kormilo MNK Lukavac i imat će svoj trenerski debi na klupi lukavačkoga futsalskog kluba.

“Budući da igrački kadar MNK Lukavac sačinjavaju, uglavnom, igrači koji su, bez obzira na to što posjeduju određeno nogometno iskustvo, debitanti u futsalskome takmičenju, smatramo da nam je u timu neophodno i nekoliko provjerenih i iskusnih futsalskih imena. Stoga smo odlučili povjeriti kormilo tima Edinu Muratoviću koji je stekao bogato futsalsko iskustvo nastupajući za nekoliko premijerligaških klubova i za kojega smatramo da će nam mnogo pomoći u ovoj premijernoj sezoni. Iskreno se nadamo da će trenerski angažman u našem klubu biti inicijalna kapisla Edinu Muratoviću da se maksimalno posveti trenerskome pozivu te da će ovo, također, biti početak jedne uspješne trenerske karijere. Pored toga, moram spomenuti činjenicu da smo mnogo sretni i ponosni jer nam se veliki broj mladih futsalera priključio već na prvim treninzima, što nam je najbolja potvrda da nismo pogriješili u procjeni kada smo se upustili u avanturu osnivanja futsalskoga kluba u našem gradu“, izjavio je predsjednik Upravnoga odbora MNK Lukavac Ernes Prelić.

Edin Muratović bio je dugogodišnji kapiten MNK Bosna-Kompred, a još je nastupao za Salines Tuzla, Kmf Tango Istočno Sarajevo, Kmf Ugljevik, MNK Banovići, Mostar Stari Grad. Odlučio je nastaviti svoj futsalski put i prenositi svoje bogato iskustvo novim generacijama, a trenersku karijeru započet će na klupi novoosnovanoga futsalskog kluba iz Lukavca.

“Prije svega, želio bih se zahvaliti članovima Upravnoga odbora MNK Lukavac koji su mi ukazali veliko povjerenje dodijelivši mi kormilo svoga tima, a ja samo mogu obećati da ću se maksimalno truditi da opravdam ukazano povjerenje. Poznajem većinu igrača MNK Lukavac i vrlo sam sretan što ćemo sarađivati u narednome periodu. Iskreno se nadam da će ovo biti početak jedne lijepe futsalske priče“, kratko je izjavio novi šef stručnoga štaba MNK Lukavac Edin Muratović.

Mirza Bašić, bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji kapiten FK Radnički Lukavac, pomagat će u radu šefu stručnoga štaba, a članovi Upravnoga odbora MNK Lukavac još su jednom uputili javni poziv mladim futsalerima da dođu u Sportsku dvoranu Centra za kulturu u Lukavcu i priključe se trenažnome procesu MNK Lukavac.

 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments