fbpx

Hurtić preuzeo NK Svatovac

2 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Jedan od najboljih primjera da ozbiljan i posvećen rad, gotovo pa sigurno daju dobre rezultate, posebno u sportu, svakako je NK Svatovac Poljice. Svatovac je uz NK Prokosović predstavnik naše Općine u drugoligaškom Federalnom nogometu. Naime, oba kluba se takmiče i jako dobro kotiraju u 2.ligi FBiH grupa Sjever.

Nakon završenog jesenjeg dijela sezone, NK Svatovac se nalazi u sredini tabele, trenutno su osmoplasirani sa 22 osvojena boda. Prozivka fudbalera, obavljena je danas, a kao šef struke predstavljen je dugodišnji trener omladinskih kategorija FK Radnički, Vedran Hurtić.

Nakon obavljene prozivke Hurtić odlazi u Vogošću, gdje će se po programu N/FSBiH školovati za sticanje “A”- trenerske licence. U telefonskom razgovoru za naš portal, Hurtić je rekao:

Istina je da sam preuzeo poziciju šefa struke i zaista sam zahvalan čelnicima kluba na ukazanom povjerenju, a iskreno se nadam i vjerujem da ću im se dobrim radom i rezultatima za to odužiti. Većinu igrača poznajem od ranije, a u narednom periodu ćemo se svakako još i bolje upoznati. Pred nama je dosta posla, od svojih igrača svakako očekujem ozbiljnost i bespoštednu borbu u svakoj utakmici, a profesionalan odnos van terena.”

Opstanak NK Svatovac, naravno, ni u jednom trenutku ne dolazi u pitanje, a Upravni odbor na čelu sa Admirom Mosorovićem čini dodatni napor kako bi svojim fudbalerima, ali i navijačima obezbijedio što bolje uslove. Prema informacijama kojima raspolaže naš portal, cilj UO je svakako stabilizacija, i rješavanje infrastukturnih pitanja, nakon čega je od NK Svatovac svakako realno očekivati i naredni veliki korak, a to je borba za promociju u viši rang.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments