fbpx

Fudbaleri Radničkog deklasirani u Travniku

2 min. za čitanje

Danas je FK Radnički u okviru 12. kola 1. Lige FBiH gostovao NK Travnik na stadionu Piroti. Dvije ekipe sa različitim raspoloženjima očekivale su ovaj duel, i iako su Travničani bili veliki favoriti, Lukavčani su vjerovali u svoje dječake. Bio je ovo i duel dva trenutno najbolja strijelca lige (Jusufbašića i Salihovića). Nažalost, kriza se nastavila i na Piroti.

Od samog starta fudbaleri Travnika su napadali, a Radnički se dobro branio. Ipak odbrana je popustila u 14. minuti kada Jusufbašić nastavlja sjajnu golgetersku formu i načinje mrežu Radničkog. Do kraja poluvremena nije bilo izrazitih prilika na obje strane i na pauzu se otišlo s minimalnom prednošću Vezira.

U drugom poluvremenu travničani opet kreću ofanzivno, a u 53. minuti su udvostručili vodstvo. Krizu Radničkog produbljuju Đogić i Jusufbašić svojim golovima u 72. odnosno 74. minuti, te postavljaju konačan rezultat utakmice: NK Travnik – FK Radnički 4:0.

Travnik: Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Kovač, Čurić, Jusufbašić, Alispahić, Đogić, Pekija, Goloman, Čivić.
RADNIČKI: Brezičanin, Bektić, Ad. Kasumović, Kuduzović, H. Salihović, Al. Kasumović, Ćosić, Mujkić, Dautović, M.Salihović, Nukić.

Narednu utakmicu plavo-bijeli momci igraju protiv FK Bosna Sema u okviru 1/8 finala Kupa BiH, na stadionu Jošik 25. ili 26. 10. 2016. godine (što određuje N/FSBiH). Bez obzira na dva teška poraza, momci koji su prepušteni od svih i koji tek trebaju dobiti pravu podršku, zaslužuju samo riječi hvale!

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

PITANJE ZA EDINA DELICA NACELNIKA —- SLJEDECE GODINE POLJICE SVATOVAC – RADNICKI LUKAVAC ZA KOGA CES NAVIJATI NADAM SE POSTENOM ODGOVORU