fbpx

FK Radnički rutinski do 1/8 finala Kupa BiH!

2 min. za čitanje

Na stadionu “Jošik” u Lukavcu odigrana je utakmica 1/16 finala Kupa BiH, a fudbaleri Radničkog su savladali zvorničku Drinu rezultatom 3:1 i ostvarili plasman u 1/8 finala Kupa BiH.

Susret je počeo odlično po lukavačke plavo-bijele koji su od samog starta napadali gol Drine.

Prvo je prijetio Derdemez, ali golman zvorničana ostaje siguran. Nakon toga slijede prilike Muminovića i opet Derdemeza koji nije imao sreće, a stativa je bila saveznik Drine. Sredinom poluvremena trud se isplatio, Kuduzović pravi odličan prodor po lijevoj strani, te upošljava Muminovića koji je načeo mrežu zvorničana. Nekoliko minuta nakon postignutog gola stiže šok za Radnički. Praktički, iz prve prilike na utakmici gosti preko Mazića koji pogađa glavom stižu do poravnanja. Gosti su još jednom zaprijetili iz slobodnog udarca, ovaj put okvir gola je saveznik sreće našeg tima. Na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom.

U drugom poluvremenu Irfan Džindić pravi dvije izmjene kada u igru ulaze Salihović M. i Ćosić što će se kasnije pokazati kao pun pogodak. Radnički je nastavio tamo gdje je stao u prvom poluvremenu, dominirali su i stvarali šanse. Nakon dosuđenog prekršaja na 18 metara od gola Drine, M. Salihović uzima loptu i postiže prelijep pogodak na opšte oduševljenje publike na Jošiku. Igrači Drine kreću po novo izjednačenje, ali šlag na tortu stavlja Ćosić nakon odličnog proigravanja od strane Al. Kasumovića. Nakon toga bilo je nekoliko prilika s obje strane, ali nije došlo do promjene rezultata.

Naši dječaci su, iako u kombinovanom sastavu sa nekoliko igrača koji su prvi put dobili šansu ove sezone, po ko zna koji put pokazali kako se igra u plavo-bijelom dresu.

FK Radnički narednu utakmicu igra u nedjelju 25.09.2016. godine od 15:30h kada gostuju sarajevskoj Bosni Semi.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitke za prolaz dalje…

Eto, momci i plitku”Drinu” pregazise.
Ni do koljena im.