fbpx

FK Radnički: Proljetna bitka počinje u Kaknju

1 min. za čitanje

Sutra (subota) FK Radnički nakon duge pauze nastavlja svoje takmičenje u 1.ligi FBiH. Na samom otvaranju proljetnog dijela sezone gostuje u Kaknju, na stadionu “Pod Vardom”.

Sutrašnji domaćin, ekipa Rudara, u ovu sezonu ušla je sa nekoliko vezanih pobjeda, da bi u nastavnku prvenstva “zeleno-crni” doživjeli krizu rezultata i sada zauzimaju 7.poziciju. Rudar ima bilans od 6 pobjeda, 4 remija te 5 poraza, što je dovoljno za 22 osvojena boda.

“Plavo-bijeli” sastav u ovim pripremama doživio je velike promjene, a sutra će na teren istrčati jedna sasvim nova ekipa. FK Radnički je u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojio 17 bodova, sa 5 pobjeda, 2 remija i 8 poraza. Kakanj je tradicionalno zanimljivo gostovanje, a šef struke Milenko Bošnjaković i kapiten Salihović, obećali su požrtvovanu igru i bespoštednu borbu za svaku loptu.

Zajedno sa igračima, sutra put Kaknja kreću i naši SIOUX-i, a domaćini očekuju dolazak njih stotinjak, za koje smo sigurni da će svojim navijanjem nositi naše igrače do pozitivnog rezultata. Podsjećamo da je glavni sudac ovog susreta Musa Mateo iz Čitluka, a isti počinje u 15:00 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments