fbpx

FK Radnički poražen u Goraždu

2 min. za čitanje

Fudbaleri Radničkog su doživjeli poraz na gostovanju u Goraždu u okviru 6. kola 1. Lige FBiH.

Lukavački dječaci na čelu sa šefom stručnog štaba Irfanom Džindićem su rano jutros krenuli put Goražda puni samopouzdanja nakon vezanih pobjeda i odličnih utakmica. Iako je u Mostaru njihova volja i borbenost bila jača i od pritiska gostujućeg terena, visoke temperature, putovanja preko 200 kilometara nekoliko sati prije utakmice u Goraždu nije uspjelo.

Domaći su bolje otvorili meč, i nakon nekoliko poluprilika u 9. minuti stiže kazna kada Šuntić matira Brezičanina za vodstvo od 1:0. Nakon primljenog gola bude se i plavo-bijeli. Radnički preuzima terensku inicijativu i nakon nekoliko prilika pogađa Mirnes Salihović za izjednačenje i oduševljenje među navijačima Radničkog koji su prevalili dug put kako bi bodrili svoj tim. Bio je to prvi pogodak Salihovića u novoj sezoni nakon povratka u Radnički. Sa dominacijom i inicijativom našeg tima otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu, pak,  FK Goražde nastavlja s atacima. Poslije nekoliko udaraca Šuntića, Berbića i Rovčanina, u 10. minuti nastavka, u šesnaestercu Radničkog, nakon velike greške i nepažnje odbrane, Šuntić je izborio jedanaesterac kojeg je i pretvorio u pogodak za novo vodstvo od 2:1. Nakon što se očekivala nova ofanziva lukavčana, “Romantičari sa Drine” koriste još jednu nepažnju u redovima Radničkog, sviran je još jedan nedanaesterac. Minuta je 70. a sa bijele tačke je ponovo siguran Šuntić koji svojim hat-trickom postavlja konačan rezultat utakmice, FK Goražde – FK Radnički 3:1.

Narednog vikenda izabranici Irfana Džindića dočekuju ekipu HNK Čapljina u kojoj najavljuju veliku borbu za tri boda.

GORAŽDE: Šabić, Dučić, Kozica, Midžić, Čurić, Adžem, Berbić, Šuntić, Mirković, Rovčanin, Čakar.
RADNIČKI: Brezičanin, Imamović, Kasumović, Kaduzović, Salihović, Al. Kusomović, Ćosić, Derdemez, Mujkić, Dautović, Salihović

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

“Radnički” nije poražen, nego je ,samo, izgubio jednu utakmicu.
Ovo je tim koji se stvara i koji će za izvjesno vrijeme pokazati pravu snagu.
Treba mu ostaviti vremena da sazri. I,naravno, podržati ga.