fbpx

FK Radnički na pogon Salihovića potopio Bosnu Semu

2 min. za čitanje

Sjajan meč odigran je na Koševu između našeg tima i sarajevske Bosne Seme. Nakon mora prilika i golova, Radnički je slavio rezultatom 3:4.

Utakmica je počela uz inicijativu domaćih koji su uglavnom dugim loptama pokušali ugroziti odbranu Radničkog. Trebalo je vremena da se lukavčani odupru pritisku i već su pogodili iz prve prave prilike. Nakon prekida i ubačaja lopte u šesnaesterac Bosne, najbolje se snalazi M. Salihović koji pogađa za 0:1 na oduševljenje dvadesetak navijača Radničkog koji su doputovali na Koševo. Domaći su nastavili tamo gdje su stali, i već u 26. minuti dolaze do poravnanja preko Oglečevca. Nedugo nakon toga, Ad. Kasumović pravi nesmotren prekršaj u šesnaestercu, a glavni arbitar Karačić pokazuje na bijelu tačku. Kada su svi očekivali preokret Bosne, Brezičanin sjajnom intervencijom spašava pogodak i Radnički po ko zna koji put ove sezone. Sa neriješenim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu slijedi nešto otvorenija igra Radničkog, što domaći kažnjavaju u 57. minuti i preko Kadrića stižu do vodstva od 2:1. Radnički vrlo brzo uzvraća, minuta je 63. a M. Salihović opet pogađa za novo izjednačenje na Koševu. Samo 4 minute nakon toga i nakon greške Mujkića Bosna ima novo vodstvo, a strijelac je opet Oglečevac. Irfan Džindić sve karte baca u napad, Radnički je preuzeo terensku inicijativu, a u 84. minuti heroj Radničkog M. Salihović postiže svoj treći pogodak na utakmici. Kada su svi očekivali nove atake domaćih, Radnički je nastavio s dobrom igrom te preko Ćosića u 90. minuti stiže do novog vodstva, i kroz 4 minute će se ispostaviti do nove velike pobjede i plasmana u gornji dio tabele.

Lukavačka publika je svjesna koliko momci daju za plavo-bijeli grb te je večeras organizovan dočeg igrača iz Sarajeva, kako bi im se pružila još jača podrška na tom putu ka vrhu gdje definitivno nisu sami i iza sebe imaju svoje vjerne navijače.

Narednu utakmicu FK Radnički igra kući protiv visočke Bosne, u subotu 01.10.2016. godine.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitke za pobjedu,očito im godi veliki stadion i dobar travnat teren na Koševu….haha..

Ako je neko i mislio da su uspijesi mladih fudbalera “Radničkog” rezultat početne euforije,
najnovija pobjeda govori da je riječ o kvalitetu.
Mladi,talentirani i pravilno motivirani i trenirani igrači, su garancija budućih uspijeha.
Ram za sliku čini i očiti kvalitet vrsnog sportskog pedagoga.