fbpx

Dautović: “Očekujemo tešku utakmicu ali nadamo se pobjedi”

2 min. za čitanje

U nedjelju 25.09.2016. godine biće nastavljeno takmičenje u 1. Ligi FBiH, a FK Radnički gostuje na Koševu sarajevskoj Bosni Semi. Utakmica je na rasporedu od 15:30h.

Najbolja partija ove sezone u utakmici protiv Drine povela je fudbalere Radničkog ka 1/8 finala Kupa BiH. Precizni su bili Muminović, M. Salihović i Ćosić, bila je to druga pobjeda u nizu za siguran nastavak takmičenja.

Na Koševu nas očekuje sve samo ne lagana utakmica. Protivnik i domaćin u ovom susretu igra solidno ove sezone i trenutno imaju isto bodova kao i Radnički uz nešto bolju gol razliku. U 7 odigranih kola imaju 3 pobjede, 3 poraza i 1 remi. Da se radi o izuzetno kvalitetnom i organizovanom timu govori i činjenica da je FK Bosna Sema osnovan 2014. godine, a danas igraju drugi po jačini rang takmičenja u našoj državi.

Za naš portal izjavu je dao Nedim Dautović:

“Raspoloženje u ekipi je na zavidnom nivou nakon domaće pobjede u ligi i prolaska dalje u Kupu. Ekipa Bosne Seme je pokazala da je dobar protivnik, očekujemo tešku utakmicu ali se nadamo pobjedi koja uz zalaganje i borbu koje smo pokazali na zadnjim utakmicama ne bi trebala izostati.”

Osvrnuo se i na igrački kadar pred utakmicu: “Nukić je jedini povrijeđen, a što se tiče suspenzija naša ekipa je kompletna”.

Glavni arbitar susreta će biti Karačić Dario (Mostar), a njegovi pomoćnici Grgić Mario (Odžak) i Bošnjak Nikola (Pelagičevo).

Ulogu četvrtog sudije će imati Karić Azem (Zenica), delegat susreta je Kudelić Esad (Bužim), a posmatrač Tabak Jakov (Livno).

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ocekivali ste tesku utakmicu-i imali ste je.
Ocekivali ste pobjedu- i pobijedili ste.
Eto,tako rade majstori, I TO MLADI.
Sta li ce tek raditi,kada porastu?