fbpx

Bošnjaković obavio prozivku: “Moja plata je uspjeh Radničkog!”

3 min. za čitanje

Danas je u prostorijama FK Radnički Lukavac održana prozivka fudbalera za nastavak takmičenja u okviru 1. lige FBiH.

Novom šefu stručnog štaba, Milenku Bošnjakoviću, odazvali su se igrači koji su u prethodnoj polusezoni činili okosnicu ekipe, juniori, te nekolicina igrača koji će pokupatu da izbore mjesto u ekipi

Nakon niza problema, danas smo zvanično otvorili pripreme za borbu u 1. ligi FBiH. Iznenađen sam odzivom fudbalera i to su oni koji žele ostati i pomoći klubu u borbi za opstanak. Dva igrača su nezadovoljna i oni će uskoro potražiti novi klub. Ostali smo bez nekoliko fudbalera koji su prešli u druge klubove. Imali smo namjeru da dovedemo provjerena imena sa lukavačke opštine, stupili smo u kontakt, obavili niz razgovora i dogovorili uslove koje su tražili, ali na kraju se ispostavilo da ti fudbaleri uopšte ne mogu dobiti ispisnice u svojim klubovima. Tako da nam je taj plan propao. Sada ćemo raditi na brzinu i probleme rješavati u hodu. U ponedjeljak je prvi trening na kojem će se na probu javiti sedam-osam fudbalera. U 10 dana mi ćemo vidjeti ko će ostati u klubu a kojim ćemo se zahvaliti. Izjavio je za naš portal Milenko Bošljaković, novi trener Radničkog.

Novi šef stučnog štaba Radničkog svoj posao će obavljati bez ikakve naknade:

– Moje najveće zadovoljstvo, moja najveća naknada i moja plata u FK Radnički bit će da Radnički izbori opstanak u Prvoj ligi FBiH. Ja sam trener kojem je u ovom momentu najbitnije da kvalitetnije puni svoj CV nego da ima određenu vrstu naknade, tako da uspjeh Radničkog će biti moja plata.”

Na prozivku su se odazvali: Salihbegović Kemal, Danijal Aljukić, Haris Mujkić, Memić Edin, Mahir Begić, Sanjin Bjelić, Eldar Kunosić, Zlatan Đulić, Adnan Nukić, Mahir Imširović, Vedran Halimović, Faruk Kuduzović, Enis Smajić, Sejdalija Bektić,  Almis Kasumović, Adnan Kasumović, Almedin Mahovkić, Armin Tinjić, Semir Jahić, Adel Dedić, Hasmir Salihović, Mensur Dajdžić, Ramiz Lupić, Mirnes Salihović, Adi Kamberović, Nedim Dautović, Tarik Hanić.

Radnički je prvi dio sezone završio na 14. mjestu sa 17 bodova, četiri više od ekipe Veleža, koji se nalazi u opasnoj zoni.

Radnički su napustili Mirsad Nukić, Mehmed Ćosić, Sakib Brezičanin, Belmin Muminović i Adnan Saletović, a do sada jedino poznato pojačanje je Lazar Kalajanović, koji u Lukavac stiže na posudbu iz ekipe Mladosti iz Doboj Kaknja.

Prvi trening će biti održan u ponedjeljak, a u planu je odigravanje i pet kontrolnih utakmica.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Lijepo zbori novi trener a sad na posao da se obezbjedi opstanak,ko voli Radnički igrat će bez plate ko ne voli RADNIČKI ŠIROKO MU POLJE….

Željo,druže moj , negdašnje široko polje amaterizma se svelo na ledinu u ostruge zaraslo.

Načelnik Delić čitaj dalje LAFINAŠ će otjerati radnički u niži rang takmičenja to je jedno od njegovih predizbornih obećanja.

Obećao ispunio-Pošteno!
A Šta je radio bivši s DSK i ono oduzimanje zaslužene titule Gnojnici one prve godine mandata….
Naštimanje prekida itd…

Dragi moj Milenko,zato i jest stanje u fudbalu kako jest jer svaki tzv.igračić traži hiljade maraka za nešto što ne vrijedi ni sendviča.Igrao je Željo za Radnički nekad davno bez ikakve naknade na starom igralištu kod fabrike sode za svoj grad i svoj klub od pionira do prvog tima,mladost svoju ostavio na zelenom terenu i bilo mi je čast i dika igrati za svoj klub.
U to doba samo je rahmetli “Roko”koji nam je prao gaće imao neku naknadu ostali su igrali iz ljubavi prema fudbalu i ličnom napretku da bi možda poneki otišao u veći klub za nešto sitne love.Radnički mora pojačati omladinsku školu i obezbjediti bolje uslove za tu dječicu a ne da neke tzv.privatne školice uče tatine sinove da ko fol igraju fudbal pa poslije ucjenjuju trenere i ekipu za neku lovu kojoj nisu dorasli.
Još jednom podrška treneru i samo oštro na prvu….haha….