fbpx

21.kolo Prve lige FBiH: Radnički dočekuje Goražde

1 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Nakon što su u prošlosedmičnom 20.kolu Prve lige FBiH, nesretno poraženi na gostovanju u Novom Travniku (4:3), fudbaleri Radničkog sutra nastavljaju veliku bitku za opstanak. U goste dolazi FK Goražde.

Sutrašnji gosti na Jošik dolaze mnogo mirniji od domaće ekipe. Trenutno su na 9.poziciji sa ukupno osvojenih 29 bodova, a dodatno ih ohrabruje i važna pobjeda u prethodnom kolu kada su savladali Bratstvo iz Gračanice rezultatom 1:0. Svakako da će sutrašnji duel i za goste biti prilika da, u slučaju povoljnog rezultata mirno sezonu privedu kraju.

Domaći fudbaleri sutrašnjim duelom započinju veliku borbu za opstanak, u kojoj će nadamo se istrajati. Prošlosedmični poraz nije ostavio traga i “plavo-bijeli” su spremni da uz veliku borbenost iz duela sa Goraždem izađu kao pobjednici. Radnički se trenutno nalazi u nezavidnom polažaju, na 15.poziciji na tabeli sa 21 osvojenim bodom i bez prava na kiks.

Susret između FK Radnički i FK Goražde igra se na sutra (subota) stadionu Jošik, sa početkom u 16:00 sati. Glavni sudac je Roman Balić (Bihać), a njegovi pomoćnici su Zlatko Budimlić (Bihać) i Mušić Nermin (Mostar).

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments