fbpx

2.liga FBiH (Sjever): Radnički na Jošiku dočekuje Svatovac

2 min. za čitanje

Danas se igra “ubrzano”, 8. kolo na terenima Druge lige Federacije BiH grupe Sjever. Posebno zanimljivo biće na Jošiku gdje domaći Radnički dočekuje goste iz Poljica, ekipu Svatovca.

Svatovac u ovaj susret ulazi sa vrha tabele, odnosno sa 4. pozicije sa 13 osvojenih bodova, te sigurno puno samopouzdanja nakon velikog uspjeha u Kupu, gdje su obezbijedili osminu finala. U prošlom, 7. kolu, Svatovac je dočekao lidera prvenstva (Bosna Mionica 1:1), a u ovom susretu je težu povredu zaradio kapiten Nukić, te će gosti u ovaj susret ući znatno oslabljeni. “Zeleni” u današnji susret, osim za Nukića, ulaze oslabljeni i za golmana Halilovića, te Edina Mušića. Zanimljivo je da se u sastavu Svatovca nalazi nekoliko bivših omladinaca FK Radnički, a sa klupe ih predvodi takođe nekadašnji prvotimac tima iz Lukavca.

Radnički je u rezultatskoj krizi, već nekoliko kola “plavi” ne znaju za pobjedu, o čemu najbolje govori i trenutno 10.pozicija na prvenstvenoj tabeli uz samo 8 osvojenih bodova. Ovaj susret je prilika da se Radnički priključi gornjem dijelu tabele, dok bi u slučaju današnjeg poraza bila neizbježna borba za opstanak. U narednom kolu, već za vikend plavima slijedi teško gostovanje u Srebreniku, ekipi Gradine.

Glavni sudac današnjeg susreta je Mirnes Mujanović (Kalesija), a njegovi pomoćnici su Fazlić Hajrudin (Gradačac) i Enis Đulović (Tuzla). Susret počinje u 15:30.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A joj bože derbija,e moj radnički na što si spao al hajd eto nek se omladina zabavlja….

Pa zar smo tako nisko pali sa Poljicem igrati