fbpx

2.liga FBiH Sjever: Radnički dočekuje Seonu, derbi u Banovićima

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

U vikendu koji je pred nama nastavlja se 2.liga Federacije BiH grupa Sjever, a na programu je 5.kolo. U ovom kolu vrijedi izdvojiti nekoliko izuzetno zanimljivih duela u kojima se sastaju direktni konkurenti za ovosezonsku promociju u viši rang.

Na stadionu Jošik, FK Radnički dočekuje goste iz Seone koja slovi za najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Radnički je u prethodna dva domaća susreta upisao pobjede bez primljenog pogotka, te će i u ovom susretu sigurni smo preuzeti ulogu favorita. Gosti iz Seone su u samom vrhu tabele, trenutno su drugoplasirani sa osvojenih 9 bodova. Glavni sudac ovog susreta Mirzet Hanić iz Gradačca. Susret se igra na stadionu Jošik u Lukavcu sa početkom u 16:30.

Što se tiče ostalih susreta u kojima nastupaju klubovi sa naše općine, težak zadatak će imati NK Prokosović. Crno-bijeli će nakon minimalne pobjede u derbiju nad Svatovcem, gostovati ekipi Gradine, te će u Srebreniku sasvim sigurno tražiti potvrdu domaćih bodova iz prošlog kola. Nurić Suad (Gračanica) je glavni sudac ovog susreta.

Tim o kojem se među ljubiteljima nogometa na našoj općini ovih dana najviše govori, NK Svatovac, igra domaći susret na stadionu Krušici u Poljicu. U goste im dolazi ekipa Ingrama iz Dubokog Potoka, a nakon prikazane igre u Kup-u gdje su izbacili kakanjski Rudar, sigurni smo da dobra partija ni ovaj put neće izostati.

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SRETNO I NADAM SE POBJEDI RADNICKOG