Najutjecajniji medij na općini Lukavac

2.liga FBiH: Radničkom samo bod na Jošiku

10 2.507

Jučer je na stadionu Jošik u Lukavcu odigran susret 5. kola Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, u kojem su se sastali domaći Radnički i gosti iz Srebrenika, ekipa Seone. Gosti su najprijatnije iznenađenje ovosezonskog takmičenja, a jučerašnji remi ih je ostavio u samom vrhu tabele.

Nakon početnog ispitivanja snaga, na samom početku susreta vidjelo se da će Radnički imati inicijativu, a u nekoliko polušansi “plavo-bijeli” su uspjeli i zaprijetiti golu gostiju. Prvu konkretniju priliku imao je Redžić, čiji udarac u 23. minuti brani goloman gostiju Moranjkić. Nakon toga, igra se na obje strane otvorila, te su nakon jednog kornera zaprijetili i gosti. Igrao se 35. minut susreta, a Malkić je pred golom domaćih loše reagovao. Do kraja prvog poluvremena, vrijedi istaći i udarac Šubića prema golu gostiju u 40.minuti, te pokušaj Kasumovića u samom finišu prvog dijela susreta, kada iz izgledne prilike šutira direktno u golmana gostiju. Na odmor se otišlo početnim rezultatom, 0:0.

U drugom poluvremenu kao da je umor stigao igrače oba sastava, te se igra uglavnom bazirala na sredini terena, bez konkretnih pokušaja. Sve što vrijedi izdvojiti je prilika iz 70.minute, kada nakon centaršuta Jaranovića, pokušava Aljukić, ali rezultat se ne mijenja. Nakon toga je Radnički uspostavio terensku inicijativu, te konstantno vršio pritisak na gostujuću odbranu, međutim bezuspješno, ostalo je 0:0.

Nakon pet odigranih susreta, Radnički se nalazi na 7.poziciji sa isto toliko osvojenih bodova, što je u odnosu na predsezonske najave povratka u Prvu ligu FBiH, zaista razočaravajuće. Sa tribina stadiona Jošik, sve su glasnije kritike na račun rada šefa stručnog štaba Ibrahima Crnkića, te predsjednika FK Radnički Bajre Baćića.