fbpx

1/16 finala Kupa BiH: Svatovac piše historiju!

1 min. za čitanje

Danas se susretima 1/16 finala nastavlja najmasovnije nogometno takmičenje u našoj zemlji. Svoju priliku za prolaz dalje ima i Svatovac, koji će u današnjem susretu biti domaćin ekipi Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Nakon što su u prošlom kolu, također na domaćem terenu izbacili Rudar iz Kaknja, Svatovac je u uzlaznoj formi. Dvije vezane, prvenstvene pobjede, svakako su dobra uvertira za spektakl koji se danas očekuje u Poljicu. Na drugoligaškoj tabeli u grupi Sjever, Svatovac je trenutno trećeplasirani. Sa druge strane ekipa Slavije se ne može pohvaliti dobrom formom. Trenutno zauzimaju tek 8. poziciju na tabeli Prve lige RS, sa samo 6 osvojenih bodova (1 pobjeda, 3 remija). Ekipu Slavije predvodi nekadašnji mladi reprezentativac BiH, Miljan Govedarica.

Susret se igra na stadionu Krušici u Poljicu, sa početkom u 16:00 sati, a  organizatori ovog susreta su dali jasne smjernice i upute za sve one koji će pružiti podršku ekipi Svatovca. Upravni odbor je na sinošnjoj sjednici odlučio da će RVI, djeca, žene i osobe slabijeg imovinskog stanja imati besplatan ulaz.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hajd neka je sretno……

Sretno komsije ZELENE uz vas smo danas

Zecovi

Sretno vam bilo.Osim rezultata nije poznato da li ce i Anam Onaj, kao osoba” slabijeg imovinskog stanja”, dobiti kartu za dzabe…

Nije mala stvar izbaciti klub iz 1.lige rep.sumske.

Svatovac u analima