fbpx

FK Radnički: Sa juniorima do opstanka u Prvoj ligi FBiH

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Nakon burne sedmice u FK Radnicki, danas je nastavljen i onaj sportski, takmičarski dio. U goste na Jošik stigla je posljednjoplasirana ekipa Sloge iz Ljubuškog.

Radničkom je u ovom susretu bio dovoljan i neriješen rezultat kako bi i matematički osigurali opstanak u Prvoj ligi FBiH, ali utakmica je završila rezultatom 2:0. U sedmici koja je već iza nas, odlukom UO FK Radnički, čak devetorica prvotimaca su prekrižena, i u ovom susretu će šef struke Denis Sadiković mogao računati uglavnom na kadar iz omladinskog pogona. Izabrani momci su sasvim sigurno iskoristili ukazanu priliku, i pokazali da se u narednoj sezoni i na omladinski pogon može ozbiljnije računati.

Darjan Todorović, Samir Jogunčić, Amar Konjhodžić, Semir Terzić, Elvin Suljić, Armel Berbić, Semin Skulić, Emrah Omerdić i Sejfudin Beganović su igrači na čije usluge se više ne računa i kojima su se iz UO zahvalila na saradnji.

A momci koji su dobili priliku u današnjoj utakmici su:

Nikolić, Todorović, Imamović, Kuduzović, Salihović, Musić, Halilagić, Junuzović, Mujagić i Dautović.

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove i mreže su mirovale. Na samom otvaranju drugog poluvremena, Radnički je poveo golom iskusnom Elmira Kuduzovića. Kuduzović je zatrezao mrežu gostiju i u 66. minuti susreta i tako donio Radničkom opstanak u Prvoj ligi FBiH.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SLOGA LJUBUSKI BILA SA PIONIRIMA

da si se malo informiso i bez te tvoje matematike josh proslo kolo ispadanjem borca i slavije iz premijer lige radnicki obezbijedio opstanak

Todorovic izbačen iz tima ali opet igrao……..

nije to taj todorović imali smo dvojicu