fbpx

U konkurenciji 2000 takmičara: Bronza za Mensura Đozića

2 min. za čitanje

U Samoboru, 26 godinu za redom, održan je internacionalni karate turnir i ujedno najjači i najmasovniji karate turnir u Evropi, “26 GRAND PRIX CROATIA 2017”.

Na turniru je uzelo učešće rekordnih 2000 takmičara i 240 karate klubova iz čak 27 država. Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, i ove godine je imao svojih 5 predstavnika. U pratnji trenera Željka Zombre, na ovogodišnjem Grand priju nastupili su: Čajić Hamza, borbe juniori +76 kg, Đozić Mensur, borbe mlađi seniori -67 kg, Muradbašić Haris, borbe kadeti -63 kg, Bećirović Belma, borbe kadetkinje -54 kg i Omerović Bakir, borbe kadeti -52 kg.

U izuzetno jakim i masovnim kategorijama, klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac je i ovog puta uspio doći do medalje. Đozić Mensur je fantastičnim nastupom, sa 4 pobjede i jednim porazom na sudijsko izjašnjavanje, osvojio 3 mjesto i bronzanu medalju!

Đozić je u prva dva kola zabilježio pobjede protiv reprezentativaca Bugarske 1:0 i Ukrajine 6:1, dok je u trećem kolu zaustavljen od domaćeg predstavnika na sumnjivo sudijsko izjašnjavanje pri rezultatu 0:0.

Nakon toga u prvom repesažnom meču, Đozić je ubjedljivo i rutinski savladao predstavnika iz Italije rezultatom 9:0 dok je za 3 mjesto i bronzanu medalju savladao reprezentativca Makedonije rezultatom 2:0.

Bitno je napomenutti da je u svih 5 mečeva, Mensur Đozić izgubio samo jedan poen.

Ovogodišnji Grand Prix Croatia bila je odlična provjera forme pred predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se za sredinom Februara održati u Sofiji (Bugarska), na kom bi klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac u reprezetaciji BiH trebao imati čak 4 reprezentativca. Konačan spisak reprezentacije će biti poznat u
narednih 10 dana. Ovim rezultatom je nastavljen kontinuitet vrhunskih rezultata u klubu i još jedna u nizu potvrda kvaliteta rada u klubu borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments