fbpx

Počinje 16. Međunarodni bokserski turnir “Banovićki pobjednik”: Dautović očekuje novu pobjedu!

1 min. za čitanje

Povodom Dana opštine Banovići u Radničkom domu održat će se 16. po redu Međunarodni bokserski turnir “Banovićki pobjednik 2018”. U Banoviće će ove godine stići borci iz Velike Britanije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Što se tiče “domaćih” boraca tu su, Enid Numanović, Branislav Malinović, Ismet Zerić, Ervin Džinić, ali i Semir Dautović, borac iz Lukavca. Semira smo uspjeli kontaktirati u pauzi između napornih treninga u okviru priprema za ovaj spektakl:

“Nemam šta puno za reći! Spreman sam kako fizički tako i psihički, a pripreme su protekle po planu. Očekujem novu pobjedu. Protivnik mi nije puno poznat, a sve što znam je da dolazi iz Slovenije i da iza sebe ima dobru amatersku karijeru, ali to me ne zanima puno. U ringu ću postaviti svoj ritam i uz uvježbane kombinacije riješiti borbu u svoju korist.” – rekao je Dautović u razgovoru za naš portal.

Bokserski spektakl počinje u 19:30 sati, a ulaz je besplatan. Vrijedi napomenuti da će ovogodišnji bokserski spektakl iz Banovića diretno prenositi i Radio televizija Tuzlanskog kantona.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments