fbpx

Novi član “plavo-bijele porodice”

1 min. za čitanje

Krug ljudi okupljen oko FK Radnički, u društvu je popularno nazvan “plava porodica”. Vremenom su se tim imenom u cilju predstavljanja svog grada, počeli služiti i drugi klubovi sa prostora naše općine. Bokserski klub, ženski fudbalski klub, nekada i košarkaški, a najnoviji član ove ekipe je od danas zvanično i “Jiu Jitsu klub Radnički Lukavac”.

Klub borilačkih vještina “Jiu Jitsu Radnički” je osnovan sa ciljem unapređenja borilačkih vještina, samoodbrane, te vještina judo-a, kick box-a, box-a i grapplinga. Usmjeravanje vježbača, takmičara i boraca ka ostvarivanju datih ciljeva, te sportskog ponašanja među vježbačima, jedan je od primarnih zadataka ovog kolektiva.

Klub je osnovan u svrhu promovisanja sportskog i takmičarskog duha, sa članstvom u IMAF-u. Predsjednica kluba je Sanida Omić, certificirani trener jedinice za specijalne namjene i veliki sportista. U klub su dobro došli svi koji žele usavršiti svoje borilačke vještine, bilo rekreativno ili u cilju ostvarivanja dobrih takmičarskih rezultata.

Ovo je svakako još jedan od pokazatelja da je za Lukavac, Radnički puno više od fudbalskog kluba. Sve potrebne informacije o samom članstvu i aktivnostima ovog kluba možete preuzeti na njihovoj zvaničnoj facebook prezentaciji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments