fbpx

KBS Radnički: Osam medalja iz Sarajeva

2 min. za čitanje

U subotu je u Sarajevu održan tradicionalni, deseti po redu turnir “WAKO Grand Prix BiH” u kick boksu za pionire, kadete, juniore i seniore, u organizaciji Kick boxing akademije “Ilidža”, a pod pokroviteljstvom Općine Ilidža i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Posjetioci i ljubitelji kick boksa, te veliki broj sportskih radnika koji su prisustvovali ovom odličnom sportskom događaju, za koji je ulaz bio besplatan, pokazali su veliki interes za turnir, a danas su u KSC ‘’Ilidža’’ pogledali veliki broj vrhunskih borbi.

Oni su u ringu mogli vidjeti preko 530 takmičara iz 78 klubova, koji su za ovu priliku u Sarajevo doputovali iz šest zemalja. Specijalnim gostima turnira, koji je uvršten u kalendar Evropske kickboxing federacije, Bahrudinu Mahmiću, bh. reprezentativcu i osvajaču zlatne medalje na SP za seniore u Budimpešti, i Antoniju Plazibatu, osvajaču K1 World grand prix u Japanu, dodijeljena su i specijalna priznanja.

Na “WAKO Grand Prix BiH” učešće je uzeo i KBS Radnički Lukavac, sa 11 prijavljenih takmičara, te su zabilježili značajan uspjeh osvojivši 8 medalja, od čega su zlatne Anela Osmanović i Dženita Mahovkić. Radnički je na ovom takmičenju osvojio i 6 medalja srebrenog sjaja, a to su: Dejan Ivanović, Mirza Murselji, Elvedina Kovačević, Edin Softić, Emir Kurtić i Elmir Mujkić.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments