fbpx

Džudo klub “Lukavac” vrši upis novih članova!

2 min. za čitanje

Džudo je Japanska borilačka vještina (jap. ju – nježan; do – put) koju je osnovao Jigoro Kano.. Danas je džudo standardan sport na Olimpijskim igrama i jedan od najrasprostranjenijih u svijetu.

Džudo je najtrofejniji Olimpijski sport u Bosni i Hecegovini!

U Bosni i Hercegovini, džudo se prvo počelo trenirati u Lukavcu 1956. godine. Samim tim džk “Lukavac” je najstariji džudo klub u Bosni i Hercegovini. Takmičari ovog kluba su uvijek bili u vrhu džudo-a u BiH krenuvši od Mirsada Žilića, Mirheda Huremovića, Enide Mujkanović, Aldijane Mehić Džaferović, braće Semira i Emira Salkić, Nermine Ćosićkić, Selme Smajlović, Selme Sejdinović, Lejle Sejdinović, Selme Ograšević, Stefana Lazića i mnogih drugih. Takmičari ovog kluba redovno osvajaju titule državnih prvaka, balkanske titule, medalje sa evropskih kupova, medalju sa Evropskih Univerzitetskih Igara, plasmane na evropskim prvenstvima, učešća na Olimpijadi mladih, Mediteranskim Igrama, Univerzijadi, Evropskim Univerzitetkim Igrama i mnogim drugim bitnim takmičenjima.

Termini su utorkom i četvrtkom od 18:15 do 20:00h u maloj sali Doma kulture i subotom i nedjeljom u 11:00 do 11:30h u Fitnes centru “Čađo”. Trener je Zijad Sejdinović, majstor džudo-a VI DAN.

Dobro došli budući najmlađi članovi našeg kluba! – navodi se između ostalog na službenoj fb prezentaciji džudo kluba Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments