fbpx

Đozić i Čajić do medalja na Svjetskom kupu u Umagu

3 min. za čitanje

U periodu od 3. do 8. jula 2018. godine u Umagu (Hrvatska) je održan 11. WKF svjetski kup za djecu U12 i mlađe seniore U21, na kojem je nastupilo 1.340 takmičara iz čak 68 država iz cijeloga svijeta, te svjetska Premier liga za mlade na kojoj je učešće uzelo 1.874 takmičara iz 74 zemlje.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, predstavilo je šest takmičara.

U kategorijama koje su brojale mnoštvo osvajača svjetskih i evropskih medalja, Hamza Čajić U21 -84 i Mensur Đozić U21 -75, domogli su se medalja! Mensur Đozić je srebreni u kategoriji borbe U-21 -75 kg, dok je Hamza Čajić bronzani, borbe U-21 -84 kg.

Mensur Đozić, nakon slobodnog prvog kola, do finala naredao je pobjede protiv predstavnika Škotske, Makedonije i Srbije, dok je u finalnom meču poražen od reprezentativca Bjelorusije. Ovo je za Mensura Đozića bila ukupno peta svjetska medalja sa svjetskih kupova, a četvrta sa Svjetskog kupa u Umagu u kontinuitetu.

Hamza Čajić je do svoje četvrte svjetske medalje, one velike sa Svjetskog prvenstva i treće sa Svjetskog kupa, naredao četiri pobjede, i to protiv predstavnika Hrvatske, SAD-a, Bjelorusije i Austrije, dok je u polufinalnom meču, u zadnjim sekundama nesretno poražen od predstavnika Mađarske.

KBS “ORKKA” zamalo se okitio i trećom svjetskom medaljom na ovoj svjetskoj ekspediciji. Benjamin Husić u kategoriji U-14 -45 KG , nakon četiri pobjede i jednim porazom, te vodstvom za bronzu, gubi vodstvo svega dvije sekunde prije kraja meča, te odlukom sudija 2:3 za jednu zastavicu gubi bronzanu medalju, čime se sa četiri pobjede i dva poraza plasira na odlično 5. mjesto u kategoriji koja je brojala 46 takmičara.

Haris Halilović je imao također zapažen nastup te sa dvije pobjede i dva poraza u konačnici zauzeo plasman na 9. mjesto. Belma Bećirović i Haris Muradbašić su zaustavljeni u prvom kolu.

Osvojivši srebro, bronzu i plasmane na 5. i 9. mjesto na Svjetskom kupu u Umagu, Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac na najbolji mogući način je okončao ovu polusezonu nastavivši pisati historiju opštine Lukavac i kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata na svjetskoj karate sceni.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments