fbpx

Balkansko školsko prvenstvo: Haris Halilović (ORKKA) školski prvak Balkana, drugi Amar Hodžić (KK SENSEI)

1 min. za čitanje

U periodu od 09 – 12.11.2017.godine u Novom Sadu u Srbiji,održano je 1.Balkansko školsko prvenstvo u karateu za učenike osnovnih i srednjih škola.

Općinu Lukavac predstavljali su Haris Halilović (KBS “Orkka”) i Haris Muradbašić (KBS “Orkka”) i Merima Mehmedović(KK “Sensei”), Medina Baraković(KK “Sensei”), Amar Hodžić (KK “Sensei”).

Takmičari KBS “Orkka” Lukavac ostvarili su fantastičan rezultat sa plasmanom takmičara u finale. Haris Halilović je osvojio titulu školskog prvaka Balkana (dječaci 2005, do 45 kg.) i titulu vicepravaka koju je osvojio Haris Muradbašić u kategovriji dječaci 2002 godiše, do 70 kilograma.

Veliki uspjeh ostvarili su i takmičari KK “Sense”. Amar Hodžić postao je vice prvak u kategoriji borbe do 45kg. Amar je do srebra došao pobjedama na predstavnicima Srbije (6:0 i 2:1) te Bugarske (4:1) da bi u finalu bio poražen (0:2) od Halilović Harisa, člana KBS “Orkka”.

Merima Mehmedović je završila ovo takmičenje već u prvom kolu, dok Medina Baraković zbog administrativnih prepreka nije mogla dobiti pasoš i putovati sa reprezentacijom BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments