fbpx

19. TK Open: Lukavački klubovi imali zapažen nastup

2 min. za čitanje
U subotu 24.02.2018.g. u velikoj sportskoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli održan je 19. po redu međunarodni karate turnir TK Open na kome je učešće uzelo preko 700 takmičara iz 56 klubova BiH,Crne Gore,Srbije i Hrvatske.

Klub borilačkih sportova Master Lukavac nastupio je sa 8 takmičara od kojih su 3 nastupila u regularnim kategorijama i 5 takmičara je nastupilo u neregularnim kategorijama (nivo žutog i oranž pojasa). U regularnim kategorijama tri takmičara su osvojili 3 medalje od čega 1 zlatnu i 2 srebrene.

Zlatnu medalju je osvojila Mia Kunosić u kategoriji kate djevojčice 9 godina. Srebrene medalje su osvojili Nedim Bandić kate juniori i Mia Kunosić – borbe djevojčice 10 godina -37 KG.

U neregularnim kategorijama (žuti i oranž pojaseevi),osvojene su tri medalje od čega 1 zlatna,1 srebrena i 1 bronzana. Zlatnu medalju je osvojio Vedad Mosorović – kate dječaci 9 godina žuti pojas,srebro je osvojio Sanjin Đulić – kate dječaci 7 godina i mlađi oranž pojas , dok je bronzu osvojio Daris Nuhić – dječaci kate 7 godina i mlađi oranž pojas.

Na ovom jakom takmičenju nastupali su takmičari KK “Sensei” Turija-Lukavac koji su osvojili četiri medalje, 1 zlatnu i 3 bronzane. Zlatnu medalju osvojila je Medina Baraković, borbe, 12.god. -50kg, dok su bronzane osvojili Amar Hodžić, (11.god. borbe -50kg), Aldin Mujkić (borbe kadeti -70kg), kao i ženska ekipa u borbama od 10 do 11 godina u sastavu: Medina Baraković, NejiraTalović i Berina Sejdinović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments