fbpx

Bodybuilding: Balkanski prvak je iz Puračića!

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Ovog vikenda u Baru (Crna Gora) održano je 26. Balkansko prvenstvo u bodybuildingu, fitnessu i bodyfitnessu. Na prvenstvu je učešće uzelo preko 100 takmičara iz 11 zemalja regiona, a organizovano je pod pokroviteljstvom IFBB-a, te Bodybuilding Saveza Crne Gore.

Takmičenje je održano u 22 kategorije, od čega je 7 ženskih i 15 muških, a takmičarski dio programa održan je u Domu kulture u Baru. Među velikim brojem takmičara našao se i predstavnik naše općine, Hodžić Jasmin (Puračić) koji je svojom formom oduševio mnogobrojnu publiku.

Potvrda dobrog i predanog rada krunisana je zlatnom medaljom u kategoriji takmičara preko 100 kg. Hodžić je osvajanjem 1.mjesta na ovako jakom prvenstvu pokazao da duža pauza nije ostavila previše traga: “Moram priznati da mi je izuzetno drago zbog osvojenog zlata, posebno sam sretan zbog povratka na binu jer već neko vrijeme nisam bio u takmičarskoj formi.” – neposredno nakon takmičenja kratko je prokomentarisao Hodžić.

“Prošao sam jako teške pripreme, posebno jer vas ovaj sport natjera na malo drugačiji način života. Puno odricanja i truda, ali evo isplatilo se i rezultat nije izostao. U narednom periodu me svakako očekuju novi izazovi, bez kojih se u ovom sportu ne može.”

Ekipa našeg portala ovom prilikom čestita Jasminu na odličnom rezultatu, uz iskrene želje da nas ovakvim rezultatima obraduje i predstavi i u narednom periodu. BRAVO JASMINE!

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koliko je samo napornog rada, truda i novaca potrebno za ovaj sport u odnosu na druge sportove a ovoliko malo pažnje mu se poklanja da ni jednog jedinog komentara nema sa riječima pohvale ili čestitkom našem sugrađanu.

Kada sam vidio ovog atletu, sjetih djetinjstva i puračkog kina . Stojimo strplivo u redu. Čeka se karta više. Na repertoaru je novi film “herkules”. Odnekud se pojavi sada rahmetli Tufe Veliki.
Bio je od rijetkih koji tada imade” trokut”.Ne k'o Jasmin, ali bijaše u našim očima Herkules.
Rahmet ti Ibrahime. Živio nam Jasmine.

Cuj predstavnik nase opstine??? Znam da mu dosad opstina nikad nije pomogla, cisto sumnjam da je i ovaj put. Da bi mu se postavila titula predstavnika opstine mislim da je opstina morala na neki nacin pomoci ovom sportisti. Covjek je sve postigao svojim trudom i zalaganjem. Pojedinci su pomagali ali ih je bilo malo. Mislim da bi uz pomoc opstine i sportskog saveza opstine lukavac Jaso mogao postici i mnogo bolje rezultate, al covjek niti je u SDA niti u bilo kojoj partiji. Zalosno al istinito. Bravo Jaso ziv i zdrav bio i jos mnogo medalja osvojio!!!!

Uh dobar za rudnika,,haha,,šalim se,,bravo komšo,,samo naprijed..