Podijeli

Na konkurs za prijem 600 profesionalnih vojnika u sastav Oružanih snaga BiH, stiglo je 3 400 prijava, izjavio je načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga general Miladin Milojčić.

Prema Milojčićevim riječima, istekli su ugovori o angažmanu u Oružanim snagama za 429 vojnika, što je u skladu sa ranije predviđenom dinamikom tranzicije personala u Oružanim snagama.

“Od 28. februara do 31. avgusta profesionalni ugovor istekao je za 1 322 vojnika, koji su sad van sistema Oružanih snaga”, naveo je Milojčić dodavši da je u istom periodu primljen 1 701 obučeni mladi vojnik.

Načelnik Zajedničkog štaba naveo je da će za 182 vojnika kojima do kraja godine ističe ugovor, među kojima su i oni koji treba da budu upućeni u misiju u Afganistan, status biti riješen do 28. februara iduće godine.

On je naglasio da provođenje plana tranzicije personala provodi ne narušavajući operativnu sposobnost i izvršavanje redovnih zadataka Oružanih snaga.

(SodaLIVE.ba/FENA)

2 komentara. Napiši svoje mišljenje!

  1. Da je ovakva navala bila za prijem u vojsku 92 rat bi trajo 2 i po mjeseca..sve junacine sa trbusima od po metra ispred

Napiši komentar! Podijeli svoje mišljenje sa ostalim čitateljima!