Počela izgradnja spomen-obilježja u Orahovici

4 787

U čast sjećanja na šehide i pale borce u oslobodilačkom ratu 1992 -1995 godine Vijeće MZ Orahovica krenulo je u realizacju izgradnje projekta spomen obilježja.

Od 41 poginulog borca MZ Orahovica u predhodnom ratu tijela destetak nastradalih mještana Orahovice ni do dan danas nisu pronađena.

Vijeće MZ ovom prilikom moli sve one koji nešto znaju o ovim osobama da se jave nadležnim institucijama općine ili na adresu MZ Orahovica 75306 Turija.

Među nestalim vode se Alibašić Nazif, Alibašić Emina, Bajrić Mehmed, Bajrić Mevla, Bajrić Aiša, Džinić Ibrahim, Bušatlić Mejra, Bajrić Bosa, i Josip Prša. Izgradnjom ovog spomenkika napokon će duše nastradalih i nestalih mještana MZ Orahovica naći smiraj. Otvaranje ovog spomenika najavljeno je za 3. juli u okviru obilježavanje Dana otpora.

(SodaLIVE.ba/RTVL)

Leave a Reply

4 komentara za članak "Počela izgradnja spomen-obilježja u Orahovici"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Denal
Gost
Denal

Super je to, treba da postoji sjecanje na poginule. A kad ce biti izgradnja centralnog spomen obiljezja u gradu, sto nacelnik vec 4 godine spominje, pa je zimi receno da ce odmah u proljece poceti gradnja i eto opet nista. Mozda dobra tema za SodaLive da “prouce” 🙂

lovac
Gost
lovac

Svaka cast za organizatora jer da nije bilo ovakvih nebi bilo ni nas ni nase opstine

ziće
Gost
ziće

Borci osjećaju da ih polako svi guraju u zaborav ali neće to ići tako lako kao što to neki žele. Bude se sve mjesne zajednice i ponovo se organizuju.Živi borci su shvatili da ODB Lukavac čine samo dva čovjeka i predstavljaju sami sebe. Niti jedna mjesna zajednica nezna postoji li upravni odbor niti da je održana i jedna skupština ODB-a Lukavac. Dok je to tako neće biti ni centralnog obilježja u Lukavcu. Zato sve čestitke mještanima i borcima u mjesnoj zajednici Orahovica na započetoj izgradnji spomen obilježja koja će ako bog da vrlo brzo biti i završena.

zlaja
Gost
zlaja

Odb, Lukavac ne čine dva čovjeka … Čine ga Izet Đulić, zvani Žilo I Adil Mujagić, zvani Brlje … kakvi su oni “čovjeki” I kako I gdje provode svoje četvoročasovno ( trudničko ) radno vrijeme, to znaju samo oni I ON …:-D