SodaLIVE.ba | Lukavački info portal – Lukavac

Marketing

 

 

 

Prognoza za 3 dana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Dječija radost” je pravo mjesto za djecu i roditelje

Dječija radost je Udruženje za djecu sa kretivnim radionicama i sekcijama koje bi pružile djeci svih uzrasta utočište i sigurno mjesto za razvijanje svojih talenata, a roditeljima mogućnost da svojoj djeci pruže adekvatnu zamjenu za vrijeme koje nisu u prilici da provedu zajedno ili nemaju mogućnost da im priušte aktivnosti koje su skupe.

UG "Dječija radost" Lukavac

U današnje vrijeme kada se sve svelo na posao i borbu za opstanak svjedoci smo nemogućnosti da se posvetimo svojoj djeci. Ovo je i jedan od razloga sve češće maloljetnicke delikvencije. Djeca su u situaciji da zovu u pomoć, ali niko ih ne čuje i nije u mogućnosti da im pomogne.

Mi smo tu i spremni smo dati sve od sebe da djeci pružimo nekoliko sati sigurnosti, konstruktivnog razgovora, zanimljivih radionica i da ih kroz igru pokušamo uputiti kako da nastave ići u pravom smjeru. Želja nam je vratiti djeci igre kojih smo se mi igrali, maknuti ih od kompjutera, televizije i statičnih igara koje su danas sve popularnije.

UG "Dječija radost" Lukavac

Produženi boravak je kvalitetno osmišljen program za djecu. Dijete ima dovljno prostora i mogućnosti za razvijanje kreativnosti, intelektualnih sposobnosti, rada u zajednici, a posebno proces socijalizacije kroz radionice koje imamo svakodnevno.

Otvorili smo vrata za svu djecu i krenuli smo sa radom 8. Decembra 2011.god, a nalazimo se u ulici Armije BiH bb. u površini od 106 kvadarata. Finansiramo se donacijama i mjesečnim članarinama, te kroz akcije koje stalno pokusavamo realizirati.

Trenutno do sad imamo dvije vrste aktivnosti: Rođendane i Dnevne aktivnosti gdje radimo: kreativne radionice i engleski jezik. Od 1. februara krećemo sa pripremom djece predškolskog uzrasta za polazak u skolu. Imali smo i maskenbal i dodjelu paketica…

UG "Dječija radost" Lukavac

Za sve one koji su u mogućnosti pomoći u radu udruženja novčano, to mogu učiniti uplatom na ziro racun otvoren u NLB Tuzlanskoj banci, na broj žiro računa: 1321002011090047.

Uplaćena sredstva će se koristiti isključivo za troškove najamnine i režija dječijeg kluba. Zahvaljujemo se na pomoći i spremnosti da podržite rad Udruženja “Dječija radost” a samim time i pomognete da Dječija radost ostane na raspolaganju djeci…

Kontakt informacije: 061/148-509

(SodaLIVE.ba)

Autor: Redakcija Objavljeno: 4. Januar 2012.u 11:43 Zadnja izmjena:4. Januar 2012. u 11:43

Budite naš čitatelj reporter

Imaš vijest? Fotografiju? Video? Informaciju?
Telefon: 061 33 37 35
E-mail: reporter@sodalive.ba

Sve informacije objavljujemo na SodaLIVE.ba portalu anonimno ili sa vašim potpisom. Najaktivnije nagrađujemo!

VAŽNO UPOZORENJE

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Lukavačkog info portala | SodaLIVE.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Lukavački info portal | SodaLIVE.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SodaLIVE.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

FACEBOOK KOMENTARI NA ČLANAK - UKUPNO: