fbpx

Završena 6. likovna kolonija Svatovac

1 min. za čitanje


0pUv4u
Art centar je i ove godine organizovao i realizovao još jedan od većih projekata iz godišnjeg plana i programa  rada udruženja. Riječ je o 6. Likovnoj koloniji Svatovac. Kolonija je počela 7. jula i trajala je do 10. jula 2016. godine u Planinarskom domu Svatovac gdje je 4 dana stvarao, družio se i razmjenjivao ideje ukupno 41 autor. Od toga je 19 članova udružena i 22 gosta. Nastalo je 69 djela čime je fundus art centra dodatno obogaćen te  broj djela sada iznosi oko 250. Ugostili smo umjetnike iz Slovenije, Švicarske, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Tuzla, Bihać, Zavidovići, Mostar, Derventa, Banja luka, Prijedor)

vMnnpB

Posebnost likovne kolonije Svatovac je učesce velikog broja mladih umjetnika akademski obrazovanih. Organizator je svim učesnicima obezbijedio materijal za rad, smještaj, hranu, piće, prevoz, poklone te prigodan zabavni program u večernim satima.

Time Kolonija, kao i druge aktivnosti Art Centra ispunjava zadatak  upoznavanja  i promocije mladih umjetnika iz BiH i šire. Sva djela publika će moći pogledati u Centru za kulturu Lukavac 17. semptembra  a izložba  ce ostati otvorena do kraja septembra 2016. godine.

Jmm73b

 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments