fbpx

U pripremi novo izdanje knjige “Lukavac kakav je nekada bio”

2 min. za čitanje

DSC_2380Kada sam razmišljao o tome da napišem knjigu o Lukavcu kakav je nekada bio i kada sam prionuo na posao nisam uopće razmišljao o tome kakav i koliki će interes ona izazvati kada izađe iz štampe.

Mislio samo o tome kako da ona bude što bolja, da što vjernije pokaže i prikaže vrijeme o kojem će biti riječ u njoj.

Istina trebalo mi je prililčno vremena i truda, razgovora sa starim Lukavčankama i Lukavčanima i kopanja po raznim arhivama da to nekadašnje vrijeme i događaje, kratke priče o ljudima čije je djelovanje obilježilo to vrijeme i kronologiju nastanka Fabrike i grada prikažem što vjerodostojnije i sa nekim jednostavnim i prihvatljivim stilom pisanja, kako bi bila dostupna i razumljiva širem krugu čitalaca.

Ipak nakon što je knjiga ugledala svjetlo dana očekivao sam da će postojati neki inters za nju kod lukavačke čitalačke publike. Nakon njene promocije, krajem ljeta prošle godine, pokazalo se da je interes za nju nadmašio i moja najoptimističkija očekivanja.

Skroman tiraž, za čije štampanje sam na jedvide jade prikupio potrebna sredstva, brzo je rasprodat tako da niti ja a ni izdavač knjige NIK Grafit nismo mogli odgovoriti stalnim zhtjevima novozainteresiranih za ovu knjigu.

I tako zahvaljujući tom novom interesu za moju knjigu, a i zahvljujući insistiranju Nusreta Nuketa Ćurovića suvlasnika Novinsko izdavačke kuće Grafit, te njegovoj volji da snosi troškove štampanja novog tiraža, odlučili smo se i za novo izdanje, koje će se prema Nuketovim tvrdnjama pojaviti krajem ovog mjeseca ( februara).

Nadam se da će i novo izdanje biti rasprodato, barem u tolikoj mjeri da se pokriju troškovi štampanja, a očekivanja o nekom mom dobitku potiskujem u drugi plan.

Važnije mi je od toga da ova knjiga bude dostupna svim onim ljudima koje je žele imati.

Tiraž knjige je rasprodan, a s obzirom da je u pripremi reprint izdanja, zainteresovani se mogu prijaviti za rezervisanje svoga primjerka. Knjiga će iz štampe izaći do kraja februara tekuće godine. E-maila na adresu izdavača: grafit@bih.net.ba

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Gdje se može kupiti knjiga?

U prvom komentaru sam Faruku odmah poželio drugo izdanje knjige “Lukavac kakav je nekad bio”.
Sada mu želim i treće izdanje.Lijepo bi bilo da je svako lukavačko domaćinstvo izloži na počasnom mjestu.Biva, ondje gdje se i hljeb drži.Hljeb je vazda bio dragocijenost.Pogotovo sada.

Naravno to će finansirati načelnik iz Budžeta općine Lukavac, a sve kako bi se pomogla izdavačka kuća Ćurovića.
Ima mnogo knjiga o Lukavcu, a ja bi iskreno volio da se lafinaš počne baviti problemima građana danas, a ne samo da se bavi prošlošću i budućnošću.Dok ono što treba riješiti danas i odma zaboravlja.Dosta nam je demagogije, trebaju nam rješenja za obične građane odma i sad.