fbpx

Samed Alić i Damir Mahovkić u Lukavcu pokrenuli BESPLATNI dramski studio

2 min. za čitanje

Zanimljiv, koristan i edukativan projekat provodit će u narednom periodu Centar za kulturu Lukavac. Naime, producent Damir Mahovkić i glumac Samed Alić pokreću besplatni dramski studio za djecu i omladinu. Ovaj projekat kao i mnogi drugi je Finansijski podržan od Općine Lukavac

Damir Mahovkić je produkciju završio na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli, a ima i dosta radnog iskustva iza sebe jer je učestvovao u brojnim pozorišnim projektima kako u BiH, tako i u inostranstvu.

Radujem se ovom projektu. Upis članova u dramski studio je besplatan jer je pokrovitelj Opština Lukavac koja sve to finansira. Prijaviti se mogu djeca i mlade osobe od 8 do 26 godina, a kasnije planiramo slične projekte namijeniti i starijim od 26 godina. Za sve one polaznike koji možda žele svoje školovanje nastaviti na glumačkim akademijama, svakako da ćemo nas dvojica kao voditelji ovog projekta u njih uložiti dodatno iskustvo i znanje, istakao je Mahovkić u razgovoru za Kameleon.

Samed Alić diplomirani je glumac i magistar umjetnosti, a u razgovoru za Kameleon pojasnio je kako će izgledati rad dramskog studija.

Djeca će kroz dramski studio proći kroz osnove edukacije na poljima glume, režije i ostalih pozorišnih djelatnosti, a poslije ćemo se bazirati na produkciju predstave koju će izvesti sama djeca, učesnici ovog projekta. Svaki vikend ćemo imati radionice sa djecom, a 2. decembra ćemo imati prvu uvodnu radionicu gdje će djeca doći sa svojim roditeljima, gdje ćemo se upoznati i predstaviti studio. Podijelit ćemo se u grupe po starosnim granicama i mislim da ćemo se ovih mjeseci lijepo zabaviti, družiti i naravno nešto korisno naučiti, rekao je Alić.

Prijave za dramski studio su i dalje u toku, a krajnji rok za to je 1. decembar 2017. godine.

Svi zainteresovani prijaviti se mogu na brojeve telefona: 062/005-861 i 062/200-968, te putem FB stranice Centra za kulturu Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments