fbpx

Puračić: Uz muziku i druženje održano 5. Puračko ćaskanje (VIDEO)

1 min. za čitanje

Puračić kao jedno od najstarijih mjesta na Tuzlanskom kantonu ima karakteristične događaje i jela koja ga krase. Vašer je zasigurno najpoznatiji, ali zadnjih pet godina manifestacija Puračke ćaske sve je popularnija.

U subotu, 28. aprila u organizaciji KUD Puračić održano je 5. Puračko ćaskanje na kojem je učešće uzela 21 ekipa iz Bosne i Herceogovine i Hrvatske.

Prema riječima predsjednika KUD-a Puračić Hazima Osmanovića, cilj ove manifestacije je očuvati tradicionalne recepture od zaborava i promovirati ih kao mogući gastronomski turistički potencijal.

Kako je bilo u Puračiću možete pogledati u video prilogu:

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast Puracani

Maestralno, meraklijski,ukusno,humano…Rijeci su siromasne da opisu ljepote caskanja,carsije, Kud-a, komsija Nogica, Osmanovica… i svih onih koji su ucestvoval i u osnivanju i realizaciji ove grandiozne kulturno-ekoloske-gasronomske i ,nadasve, humane internacionalne manifestacije. I sve pod rukovodstvom istiskog kuluroloskog pregaoca Hazima Osmanovica.Nacin medijskog pracenja manifestacije, primjenjujuci izuzetno efektnu dronografiju, ekipa najutjecajnijeg portala lukavackog podrucja,SodaLive.ba,urednika i majstora fotografije i filma -Dine Osmanovica, zorno pokazuje mastu i profesionalnost . Time je pokazano da je gusenje medija nemoguce i da istina ipak uspije da detronizuje kvazi-politicarei medijske dundjere.Nadam se da ce uslijediti i jos jedan vrhunski akvarel doajena,akademskog slikara Camila Osmanovica, koji ce upotpuniti grandiozan ugodjaj. Iskrene cestitke SVIMA …

Bravo, Soda Live .

Više naroda na Ćaskijadi u Puračiću nego na Sajli kod načelnika ojojojjjjoooo

Bitno je da se odma sa podsmijehom uradi poredjenje…pa zar se mora negativno na sve gledati…pohvale Puracicu i Sajli…

*** vas časka i puracic rupa u rupi.