Predstavljamo: Semra Zaimović je umjetnica čiji radovi zaustavljaju dah!

1 14.076

Devetnaestogodišnja, Semra Zaimović iz Lukavca, studentica Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, svoj talenat vrlo vješto pokazuje slikajući nevjerovatne slike od kojih bez imalo pretjerivanja, zastaje dah.

Kada vidite Semrine radove, poželjet ćete ih imati u svom domu. Njene radove koji zaista oduševljavaju sasvim slučajno pronašla sam na internetu i odlučila je kontaktirati te saznati više o njoj i onome što radi.

Na pitanje, kada je otkrila svoj talenat kaže da je oduvijek voljela „šarati“ . Ona crta i slika gotovo otkako zna za sebe.

Vjerovatno kada sam uništila sve zidove u kući . Primijećena sam od strane roditelja još u ranoj mladosti, preko učiteljice i nastavnice likovne kulture u osnovnoj pa do profesora u srednjoj školi, otkrila je Semra koja slika i crta različitim tehnikama na raznim kompatibilnim podlogama.

Međutim, kao omiljenu tehniku ističe akril na platnu.

Kažu da je najljepše kada čovjek ima „privilegiju“ raditi ono što voli i nasmijan obavljati svoj posao, naročito ako se radi o onome za šta ste se obrazovali.

Kako bi osigurala svoje mjesto na Akademiji, Semra je išla na privatne časove kod kako kaže, prvo velikog čovjeka pa tek onda umjetnika i akademika gdina. Ćamila Osmanovića. Od njega je naučila i brojne stvari koji nisu bile potrebne za prijemni.

Školujem se fokusirana na to da moje voljeno zanimanje bude i moj budući posao. Svako zanimanje pa i ovo ima svoje dvije strane. Dobru i lošu. Dobra je ta što smo okruženi prelijepim pejzažima, prekrasnom prirodom. Inspiracija izvire na sve strane. Posjedujemo neopisive ljepote i to je ono dobro u ovom sivilu od države. Sa druge strane pak imamo vlast, takvu kakvu imamo da je dovela u pitanje sve što se moglo dovesti. Po mom mišljenju veoma malo je cijenjena umjetnost, pa je kao umjetnik i kreativac teško opstati u našoj državi ali ako postoje čvrsta volja i vjera ipak mislim da tu prepreke ne postoje pa makar to bila i siromašna država kao naša, kazala je Semra koja je na prvoj godini studija Akademije likovnih umjetnosti, odsjek: Nastavnički i ističe da su svi u klasi jedna mala porodica u kojoj jedni druge koriguju ali i hvale.

Za sebe ističe da je uvijek optimista i otkriva svoj moto: “Sve što možeš da zamisliš, možeš i da ostvariš.“

Semrine radove možete pogledati na Facebook stranici Semra Art

Leave a Reply

1 komentar za članak "Predstavljamo: Semra Zaimović je umjetnica čiji radovi zaustavljaju dah!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Sifon sode
Gost
Sifon sode

Semra je djevojka koju na moju radost poznajem vec nekoliko godina i moram reći da nam svima treba biti čast što u svojoj blizini imamo takvu djevojku.Prelijepu, pametnu, skromnu, kulturnu i prije svega izuzetno vaspitanu, sto je i velika zasluga njenih cestitih roditelja.Da nam bude živa i zdrava i uspjesna kao i do sada.Bio bih sretan kad bi danas -sutra dobio takvu snahu.