fbpx

Nakon ljetne pauze: Plesna škola “Čarolija” od septembra otvara svoja vrata

2 min. za čitanje

Škola ima program za dvije starosne kategorije i to:

NAJMLAĐI – (djeca do 14 godina)
STARIJI – (14 godina i više)

Zaista smo ponosni što je veliki broj mladih bio uz nas u proteklom periodu. Zajedno smo učili, pleasali, zabavljali se i putovali po našoj zemlji na takmičenja školske lige i osvajali nagrade. U narednom periodu uz te aktivnosti planiramo i razna iznenađenja za naše polaznike i polaznice. Izjavila je za naš portal Irma Ohranović, voditeljica škole.

Škola je u proteklom periodu okupila veliki broj najmlađih sugrađana.

Okupljanje nakon ljetne pauze je planirano u Domu kulture Lukavac u srijedu, 2. septembra u 18:15 sati za mlađe i 19:15 za starije polaznike.

U plesnoj školi Čarobni svijet plesa polaznici će naučiti Latinoameričke plesove (Samba, Cha cha cha, Rumba, Paso doble, Jive) i standardne plesove (Engleski valcer,Bečki valcer, Tango, Foxtrot) kao i Mambo, Salsa, Sirtaki, Disco dance, Twist i ostalo.

PODUKA ZA MLADENCE: Program individualne poduke za mladence nakon čega će mladenci osim klasičnog bečkog valcera, kao prvog plesa, pripremiti posebne koreografije za željenu muzičku “podlogu”.

A-couple-dance-the-tango-001

Zašto plesati?

Ples je potreban djeci kao dio opšteg vaspitanja i obrazovanja za svakodnevni život.

Ples na djecu utiče za pravilan razvoj svih čula, pravilno držanje tijela i koordinaciju u prostoru.

Dječaci će steći okretnost i spretnost korisnu za svaki budući sport, a druženje i zajednička igra će uticati na pravilan odnos prema suprotnom spolu. Djevojčice će uz pravilan razvoj biti ponosne na veliki broj modernih igara kojim će ovladati.

Za one nešto starije, ples je savršen vid rekreacije a samo nekoliko minuta plesa učinit će da se osjećate puno bolje, riješite stresa i riješite suvišnih kilograma.

KONTAKT INFORMACIJE:

Telefon: 061 964 472
E-mail: ohranovic_irma@hotmail.com
FACEBOOK STRANICA

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments