fbpx

Otvorena izložba djela nastalih na Likovnoj koloniji “Svatovac 2014”

1 min. za čitanje

To je četvrta u nizu likovna kolonija i izložba koju ovo udruženje organizuje i realizuje za dane općine Lukavac. Publici su se predstavila 24 autora, i to domaćini iz Lukavca i gosti iz Sarajeva, Bihaća, Mostara, Živinica, Dervente i Tuzle.

unnamed (7)

 

Manjom selekcijom postavku je sačinjavalo ukupno 36 djela, slika i skulptura. Program otvaranja vodio je glumac Mirza Salihović. Ispred Art Centra publici se obratio Emir Nuhanović. Branislav Lukić Luka kao učesnik Likovne kolonije proveo je publiku kroz razvoj likovne kolonije na području Lukavca od 1980. godine pa do danas.

unnamed (3)

 

Kao sugradjanin i ministar obrazovanja nauke kulture i sporta TK, publici se obratio i gospodin Mirsad Kunić. Prijatelj udruženja, veliki čovjek i cijenjeni profesor gospodin  Nermin Okičić otvorio je izložbu. Ispred Centra za kulturu tradicionalno se niko nije obratio, a ni pojavio, iako Art Centar već četvrtu godinu koristi prostorije Centra za kulturu te čini najrespektabilniji dio kulturno-umjetničkog sadržaja te ustanove.

unnamed (5)

 

Izložba je bila jako dobro posjećena a za dobru atmosferu nakon izložbe pobrinuo se DJ Senad Fallout iz Tuzle. Cjelokupnu realizaciju izložbe finansijski je podržala Alma Kovačević. Izložba će biti otvorena sedam dana.

 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments