fbpx

Održana redovna izvještajno-izborna skupština KUD Puračić

2 min. za čitanje

Na skupštini je podnešen izvještaj Upravnog odbora o radu, izvještaj Nadzornog odbora društva, kao i sumarni izvještaj o radu i aktivnostima društva u prethodne 4 godine. Svi izvještaji su prihvaćeni jednoglasno, a rukovodstvo KUD-a je od strane skupštine pohvaljeno za ostvarene izvanredne rezultate u prethodne 4 godine rada.

Obzirom da je ovo bila i izborna skupština izvršen je izbor organa upravljanja: upravnog i nadzornog odbora društva.

U Upravni odbor su izabrani:

1. Hazim Osmanović mr.sc.,
2. Fatima Nogić,
3. Indira Šubić,
4. Enes Muminović
5. Nermin Huskanović

U Nadzorni odbor su izabrani:

1. Elvir Glibanović,
2. Zehra Bajrić,
3. Mirnesa Gobeljić

Za predsjednika društva izabran je Hazim Osmanović – dosadašnji predsjednik Kulturno umjetničkog društva Puračić.

kud_skupstina

Mandat izabranih članova shodno Statutu društva traje 4.godine. Na kraju se Skupštini obratio i počasni član društva akademski slikar Ćamil Osmanović koji je pohvalio rad KUD-a kao svijetlu tačku u našem okruženju, ali i izrazio čuđenje da se “ovakav rad i izvanredni rezultati nedovoljno cijene i podržavaju od strane lokalne zajednice”

Ovom prilikom uručeni su i skromni pokloni za dvije članice društva koje su u prethodnom periodu udale i promijenile sredinu: Sanelu Bektić-Dedić i Eminu Hajdarevic-Hasanovic.

Iz KUD-a Puračić najavljuju i novu aktivnost, a to je Likovnu kolonija „PURAČIĆ 2014“ koja će se održati od 26-28. Septembra, na kojoj će učešće uzeti preko 20 umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments